РНБО: В Пісках було поранено українського військовослужбовця (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє зведені дані щодо ситуації в зоні АТО – 26 січня

Луганський напрямок

Тут триває затишшя.

Донецький напрямок

Обстановка незмінна – тривають бойові дії низької інтенсивності по всьому фронту. Активно працюють снайпери противника (зокрема, на Світлодарській дузі та в Донецькому аеропорту). У Пісках відбувся танковий обстріл наших позицій.

Маріупольський напрямок

Противник порушив режим тиші лише в Мар’їнці. При цьому важке озброєння НЗФ не застосовували, проте відбулося 2 снайперських обстріли.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено в Пісках.

На Донеччині поблизу Краматорська українські силовики виявили сховок з боєприпасами. До пошуку були залучені прикордонні службові собаки. Зі схрону вилучено протипіхотні міни МОН-50, набої калібру 7,62 мм та 5,45 мм, корпуси та запал до гранати Ф-1 і 2 тротилові шашки. Кілька днів тому неподалік було виявлено розтяжку з гранатою РГД-5. Її успішно знешкоджено.


для збільшення – клікайте карту

Правоохоронці вилучають зброю в районі проведення АТО

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовослужбовцями виявили сховище з боєприпасами у Мар’їнці.

Схованка була облаштована на території одного з гаражних кооперативів. Правоохоронці вилучили з неї шість боєприпасів до ручного гранатомета, міну з незведеним детонатором, дві гранати Ф-1 і РГД-5 із запалами та 5 зарядів до гранатомета.

131112

Інший схрон було знайдено у Маріуполі.

У покинутому будинку було виявлено спортивну сумку, де знаходився комплект військової форми з шевронами «Росія», два протигази, три гранати Ф-1, пістолет Макарова з набоями, автомобільні номери, 3 димові шашки та близько 240 набоїв. Під сумкою в землі також був схований гранатомет РПГ-26 у бойовій готовності.

27212223242526

Ще один «арсенал» було виявлено поблизу села Петрівка Красноармійського району на Донеччині.

З нього співробітники прикордонної служби вилучили 4 протипіхотні міни МОН-50, набої калібру 7,62 мм та 5,45 мм, корпуси та запал до гранати Ф-1 і дві тротилові шашки.

На вихідних співробітники Красноармійського відділу поліції вилучили одну бойову гранату, кулемет Дегтярьова, а також стартовий пістолет, перероблений під стрільбу бойовими.

3231

Також днями українські поліцейські запобігли вивезенню боєприпасів із району проведення АТО.

Небезпечний вантаж було виявлено під час перевірки позашляховика на блокпосту в районі Маріупольського аеропорту. З автомобіля було вилучено ручний протитанковий гранатомет та більше 1000 набоїв калібру 7,62 мм. Встановлено, що водій рухався в Херсонську область до села Чонгар.

4142434445

У Харкові триває стажування курсантів Нацгвардії

Після двотижневої теоретичної частини курсанти відпрацювали отримані знання на практиці, зокрема переводили зенітні установки (ЗУ-23) з похідного положення в бойове та навпаки. Курсанти поділилися на три розрахунки, які по черзі відпрацьовували завдання.

Через КПВВ «Зайцеве» прослідувала вантажівка з гуманітарною допомогою для мешканців Донецької області, яка перевозила майже 2,5 тонни дитячого харчування від громадської організації.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар