В Опитному та Пісках бойовики застосували важке озброєння та гранатомети – РНБО

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Донецький напрямок

Найскладніша обстановка зберігається в районі Донецького аеропорту, зокрема в сел. Опитне та Піски. Противник не використовує важке озброєння, дошкуляючи силам АТО вогнем зі стрілецької зброї та гранатометів. Окрім цього, ворожі обстріли наших позицій вчора відбулися південніше Луганського та на околицях Горлівки.

Маріупольський напрямок

Противник порушив режим тиші лише у Мар’їнці. В ході обстрілу бойовики застосовували зенітну установку ЗУ-23-2 та гранатомети.

Значно активізувалися ворожі снайпери. Минулої доби зафіксовано 5 таких епізодів по всьому фронту від Світлодарська до Мар’їнки.

Поблизу Маріуполя, Сартани та над акваторією Азовського моря наші прикордонники зафіксували польоти 3 ворожих БПЛА.


д
ля збільшення – клікайте карту

За інформацією ГУР МОУ, Росія продовжує активно забезпечувати бойовиків

На залізничні станції Іловайськ та Харцизьк прибули ешелони з військовою технікою, паливно-мастильними матеріалами та боєприпасами. Крім того, розвідка доповіла про російську автомобільну колону з боєприпасами, яка незаконно перетнула українсько-російський державний кордон у районі села Дмитрівка Шахтарського району Донецької області.

Також російські куратори НЗФ намагаються приховати реальну кількість втрат у лавах бойовиків. Командирам підрозділів наказано у звітах обліковувати загиблих як поранених.

Водночас російські військовослужбовці зі складу окупаційного контингенту продовжують розкрадання військового майна з метою власної наживи. Зокрема,  у так званій «3-й окремій мотострілецькій бригаді» (місце дислокації – Горлівка) бандформування «ДНР», проводиться розслідування за фактом викрадення з апаратури зв’язку радіодеталей, які містять дорогоцінні метали.

Вчора Україна вшановувала пам’ять жертв теракту у Маріуполі

1811121314151617

Рік тому місто здригнулося від вибухів – бойовики обстріляли житлові квартали з «Градів».

Цей злочин окупантів призвів до смерті 31 людини, ще 117 осіб було поранено. Рік тому ворог завдав удару, бажаючи посіяти хаос в столиці українського Приазов’я. Однак маріупольці зруйнували плани загарбників, проявивши згуртованість.

Наслідки обстрілів:

27212223242526

Українські спецслужби затримали поплічника бойовиків

Мешканець Дніпропетровська вів активну антиукраїнську пропагандистську кампанію у соціальних мережах. Встановлено, що зловмисник був завербований бойовиками ще торік. Він розповсюджував матеріали, спрямовані на дискредитацію сил АТО, популяризацію діяльності НЗФ, а також передавав своїм кураторам інформацію про настрої населення у Дніпропетровську.

31

Наші військовослужбовці та рятівники відновлюють прифронтову інфраструктуру

Незважаючи на погоду а також провокації з боку бойовиків, офіцери групи цивільно-військового співробітництва забезпечують відновлення газопостачання за напрямком «Мар’їнка-Красногорівка». Вже проведені роботи на ділянці 2000 метрів.  Попереду – найважча ділянка завдовжки 900 метрів, яка знаходиться на лінії зіткнення.

Бойовики неодноразово дошкуляли ремонтниками своїм вогнем, дотримуючись перемир’я лише під час візитів патрулів місії ОБСЄ.

41424344

Україна зміцнює зв’язки з західними союзниками

Сьогодні відбудеться урочиста церемонія відкриття штабу багатонаціональної бригади, що включатиме військовослужбовців з України, Польщі та Литви.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар