Бойовики продовжують обстрілювати українських військових (РНБО)

Луганський напрямок. Тут вчора було спокійно. Натомість в небі поблизу с. Красна Талівка виявлено ворожий БПЛА, що вів розвідку на висоті 1000 м.

Донецький напрямок. Тривають бойові дії низької інтенсивності по всьому фронту, окрім району Світлодарська. Важке озброєння противник не застосовував. Найбільшу кількість ворожих обстрілів припадає на район Донецького аеропорту. В Опитному та Зайцевому наші військові потрапили під вогонь снайперів бойовиків.

Маріупольський напрямок

Всі обстріли противника були прицільними. У Мар’їнці працювали ворожі снайпери. Окрім цього, ворог застосував стрілецьку зброю та гранатомети. У Старогнатівці відбувся потужний мінометний обстріл противника. Також НЗФ порушили режим тиші у Широкиному.

Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено.

У районі проведення АТО регулярно проводяться військові тренування

Днями для командирів підрозділів однієї з бригад ЗСУ було проведено інструкторсько-методичне заняття на тему організації несення служби в умовах безпосереднього зіткнення з противником. На обладнаних навчальних місцях командири підрозділів відпрацювали в реальних умовах питання несення служби та життєдіяльності на позиціях.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Також спецпризначенці поліції Маріуполя у повній екіпіровці та зі зброєю здійснили 20-кілометровий тренувальний марш-кидок.

Навчання були проведені в рамках планової підготовки особового складу до дій в умовах проведення АТО. Усі бійці батальйону продемонстрували високий рівень фізичної підготовки та готовності до виконання поставлених завдань під час проведення АТО.

Правоохоронці продовжують вилучати нелегальну зброю

Так, співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією виявили у селі Хомівка Сватівського району Луганської області сховище з великою кількістю зброї та боєприпасів.

З неї вони вилучили 3 ручні гранатомети, майже 200 боєприпасів до підствольних гранатометів, 55 ручних гранат і понад 7500 набоїв для стрілецької зброї.

3331

Також нелегальну зброю та боєприпаси у цивільних було виявлено протягом минулої доби у Маріуполі, Добропіллі, Костянтинівці, Селідовому, Слов’янську та Першотравневому районі .

Поліцейські затримали ще одного бойовика

Встановлено, що бойовик постійно перебував у селі Новолуганське Артемівського району на Донеччині, яке, контролюється противником. Для його затримання правоохоронці створили умови, завдяки яким зловмисник опинився на лінії зіткнення, де і був затриманий. У ході допиту було встановлено, що з кінця травня 2014 року затриманий вартував на ворожому блокпості неподалік Дебальцевого. Однак через два тижні він розчарувався в ідеях «русского міра» та залишив ряди НЗФ.

Прикордонники викрили канал переміщення до Чехії цигарок, які виробляються на окупованій території

Встановлено, що з осені 2015 року всі контрафактні фабрики на непідконтрольній території перейшли під «шефство» ФСБ Росії.

Російська спецслужба жорстко контролює, щоб прибуток від контрафактного виробництва сигарет спрямовувався на фінансування НЗФ, а не розкрадався.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар