РНБО: бойовики обстрілюють українських військових із забороненої зброї (ФОТО)

Вчора обстановка на сході України дещо загострилася. Протягом доби противник неодноразово застосовував важке озброєння, заборонене Мінськими угодами, – 82-мм міномети та бронетехніку. Сили АТО були змушені відкривати вогонь у відповідь, щоб припинити провокації противника. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Луганський напрямок

Вчора бойові дії не велися.

Донецький напрямок

Противник активізувався по всьому фронту. Поблизу сел. Луганське наші позиції двічі були обстріляні з БМП. У Зайцевому відбувся мінометний обстріл НЗФ. Дуже неспокійно вчора було у Новгородському, де ворог також застосував БМП та 82-мм міномети. Також регулярно тривають провокації окупантів з використанням стрілецької зброї та гранатометів. Перестрілки тривали як в світлу, так і в темну пору доби.

В районі Донецького аеропорту обстановка без змін.

Маріупольський напрямок

Противник двічі обстріляв з БМП наші позиції поблизу Старогнатівки. Окрім цього, ворог активізувався східніше лінії оборони Талаківка –Лебединське.

Ворог випустив по наших позиціях два десятки 82-мм мін, а також відкривав вогонь з гранатометів та кулеметів. Окрім цього, бойовики порушили режим тиші у Мар’їнці та Гранітному.

Над акваторією Азовського моря зафіксовано політ ворожого БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено. Також 2 українських військовослужбовців отримали поранення внаслідок контакту з вибухівкою.

Встановлені нові подробиці обстрілу патруля спостерігачів місії ОБСЄ у Мар’їнці

Встановлено, що це був лише один епізод провокаційної спецоперації бойовиків, які хотіли використати приїзд представники СММ ОБСЄ в Україні Александра Хуга на свою користь. Незаконні збройні формування здійснювали обстріли в чітко визначений час, щоб спровокувати сили АТО на вогонь у відповідь, а потім у присутності представника ОБСЄ, звинуватити Україну в порушенні Мінських домовленостей. Встановлено, що машина ОБСЄ була обстріляна зі снайперської гвинтівки. Також бойовики не надали міжнародній місії повного доступу до села Комінтернове.

11

СБУ затримала власника комерційної структури, який розробив схему із заволодіння майном Запорізького центру льотної підготовки імені Покришкіна.  Встановлено, що на початку 2015 року ділок запланував демонтувати і продати дев’ять тисяч аеродромних плит, а також понад сто п’ятдесят літаків. Для оборудки спритний бізнесмен виготовив підроблені документи. Також відкрито кримінальне провадження щодо судді, який виніс неправосудне рішення щодо майна аеропорту.

Українські військовослужбовці допомагають мешканцям прифронтових міст

Група офіцерів цивільно-військового співробітництва спільно з волонтерами передали гуманітарну допомогу школі-інтернату у місті Щастя і військовослужбовцям, які несуть службу на передовій. Це харчові продукти, книги, теплий одяг, спорядження і медикаменти.

262122232425

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар