РНБО: проросійські терористи не припиняють обстрілювати українських цивільних і військових (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Хроніка подій у районі проведення АТО за минулу добу

Луганський напрямок

Тут вчора було абсолютно спокійно.

Донецький напрямок

Найбільш напружена обстановка склалася на Світлодарській дузі, де ворог кілька разів використав БМП-1, а також ПТКР та легке озброєння. Обстріли наших позицій розпочалися вчора після опівночі і, з перервами, тривали, до пізнього вечора.

Поблизу Горлівки вчора було дещо спокійніше – противник порушив режим тиші лише в Зайцевому.

В районі Донецького аеропорту ситуація залишається незмінно напруженою. Зокрема, у Опитному противник обстріляв наші позиції з БМП-2. Серія збройних провокацій з використанням стрілецької зброї та гранатометів різних систем відбулася по всьому фронту від Авдіївки  до Пісок.

Маріупольський напрямок

Противник порушив режим тиші у Красногорівці, Мар’їнці та Старогнатівці, всюди застосувавши лише стрілецьку зброю.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Вчора ворожий снайпер обстріляв автомобіль патруля місії ОБСЄ у Мар’їнці.

Представники СММ не постраждали. Спостерігачі прибули на лінію розмежування з метою сприяння ремонту пошкодженого газопроводу, оскільки в Мар’їнці вже півроку немає газу. Представники місії ОБСЄ, а також офіцери української сторони СЦКК, сапери ДСНС та офіцери групи цивільно-військового співробітництва мали гарантувати безпеку ремонтників.

11

Обстріл був засуджений у спеціальній заяві МЗС України, яке вважає що бойовики зробили це для залякування місії ОБСЄ.

Черговий бойовик вирішив покинути лави бандформувань, скориставшись програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

Член НЗФ «ДНР», уродженець Харківщини, з вересня 2014 до грудня 2015 року перебував у складі банди «Восток». Він забезпечував пропускний режим на блокпостах біля Донецька, патрулював місто та будував укріплення.

Згодом чоловік відмовився від співпраці з бойовиками й у січні сам звернувся до управління СБУ в Харківській області. До вашої уваги – відео з історією колишнього бойовика.

Також СБУ виявила агента російських спецслужб у Рівненській області, який 10 місяців тому був завербований російськими спецслужбами. За завданням своїх кураторів, агент мав підготувати конспіративну квартиру для 5-6 диверсантів та налагодити зв’язок з місцевим криміналітетом. Крім цього, зловмисник також надавав інформацію про розташування військових та транспортних об’єктів в області.

У Краматорську українські правоохоронці затримали ще одного колишнього бойовика.

Встановлено, що мешканець міста добровільно вступив до лав бандформувань у квітні 2014 року. Озброївшись пістолетом, він охороняв блокпости ворога, а також розвозив бойовикам медикаменти та їжу. За свою роботу чоловік не отримав нічого, тому на початку літа 2014 р. виїхав у Росію. Там колишній бойовик не знайшов свого щастя, тому повернувся додому, де був затриманий правоохоронцями.

21

В навчальному центрі Національній академії НГУ у селі Верхня Писарівка на Харківщині другий тиждень тривають заняття з курсантами

Днями курсанти виконували практичні стрільби. Вперше їм дали на випробовування штурмову гвинтівку «Форт-228». Паралельно вони проводили стрільби з модернізованих автоматів Калашникова та пістолетів Макарова. Командування відзначило загальний рівень володіння зброєю підрозділів як добрий, але попереду ще багато тренувань, які виведуть цей рівень на відмінно.

34313233

Дніпропетровські учні передали на Донбас понад 20 тисяч літрів води

Для збору коштів учні разом з батьками та педагогами влаштували благодійний ярмарок. На ньому реалізували власноруч виготовлені вироби: обереги, картини тощо. Під час останнього ярмарку діти заробили рекордну суму — понад 35 тис. грн.

47414243444546

Українські військовослужбовці доставляють найнеобхіднішу допомогу у прифронтові села та містечка

Вчора офіцери групи цивільно-військового співробітництва передали 200 продуктових пайків адресної допомоги, а також листи й газети мешканцям Зайцевого і Майорська.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Президент України нагородив 118 українських військовослужбовців, які загинули в боях за незалежність і територіальну цілісність Батьківщини. Серед нагороджених – учасники оборони Донецького аеропорту. Президент особисто вручив нагороди родичам п’ятьох «кіборгів».

Через контрольний пункт «Новотроїцьке» прослідувало 15 вантажівок з гуманітарною допомогою для мешканців окупованих територій.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар