Бойовики систематично порушують режим тиші на Донецькому напрямку – РНБО

Вчора на сході України зберігалася напружена бойова обстановка. Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко, противник продовжує систематично порушувати режим тиші, перш за все, на Донецькому напрямку. Також ворог епізодично застосовує  важке озброєння – 82-мм міномети. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Бойові дії вчора не велися.

Донецький напрямок

Тривають бойові дії низької та середньої інтенсивності по всій лінії фронту від Світлодарської дуги до Донецького аеропорту. Найбільш неспокійно вчора було поблизу Новгородського, де противник двічі застосував 82-мм міномети, а також стріляв ворожий снайпер.

Маріупольський напрямок

Противник неодноразово порушував режим тиші поблизу Мар’їнки, як в світлу, так і в темну пору доби. Зокрема, на цій ділянці фронту значно активізувалися ворожі снайпери (вчора там було три таких обстріли). Також бойовики порушили перемир’я на наших передових рубежах східніше лінії Талаківка – Лебединське (поблизу Водяного).

Після влучного вогню, який сили АТО відкрили у відповідь, ворожий обстріл було припинено.

Вчора в районі проведення АТО було зафіксовано 2 польоти ворожих БПЛА. Це сталося на Луганщині – поблизу м. Щастя та на Донеччині – поблизу с. Новомихайлівка Мар’їнського району.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено.

для збільшення – клікайте карту

Cили АТО провели масштабну спецоперацію з протидії диверсіям у м. Попасна

За результатами перевірки були затримані п’ятеро бойовиків. Також силовики знайшли схованку з боєприпасами, вилучивши 11 тротилових шашок, 2 протитанкових гранатомета, 3 ручних гранати й 2 протипіхотних міни. До вашої уваги – відеофрагмент зі спецоперації.

1211

Також спецслужби виявили інші схованок зі зброєю

Поблизу Маріуполя співробітники СБУ разом з поліцією вилучила 5 автоматів та кулемет Калашникова, гранатомет ГП-25, мисливську рушницю та бронежилет російського виробництва.

24212223

Українські поліцейські вилучають боєприпаси у зоні АТО

Поліція Красноармійська виявила в підвалі 2 гранати із запалами до них.

Також в іншому районі міста правоохоронці вилучили у цивільного 30 набоїв до автомата Калашникова. Під час проведення контрдиверсійних заходів у Маріуполі правоохоронці в салоні автомобіля знайшли гранату РГД-5.

3231

Крім того, за останні дні спецслужби виявили 6 схронів зі зброєю та боєприпасами у лісі біля адміністративного кордону Дніпропетровської та Донецької областей.

Вилучено 26 кг пластиду та 20 кг тротилу, 14 прилипаючих мін, 9 гранатометів, 2 автомати Калашникова і 4 пістолети Макарова, а також понад тисячу набоїв різного калібру.

434142

Українські артилеристи успішно пройшли бойові навчання

За легендою, умовний противник висадився поблизу Маріуполя. Наші сили мали здійснити марш та розгорнути зброю у визначеному районі для відбиття нападу. Артилеристи відпрацювали прямою наводкою з 152-мм гармат «Гіацинт».

535152

Воїни-морпіхи здійснили стрибки з парашутом на одному з військових аеродромів Миколаївщини

Усього було виконано близько 70 стрибків з борту літака ВМС ЗСУ. Більшість бійців – мобілізовані.

666162636465

Поліцейські Маріуполя провели навчання з бойової готовності

Весь особовий склад було викликано до місцевого відділу поліції. У терміновому порядку було відпрацьовано алгоритм дій кожного співробітника в екстремальних ситуаціях. Далі був введений у дію навчальний план «Фортеця», згідно з яким співробітники зайняли бойові позиції для оборони адміністративної будівлі. Після закінчення занять було проведено навчальні стрільби.

797172737475767778

Новобранці Харківської бригади провели тренування зі стрільб

За короткий термін військовослужбовці отримали базові теоретичні та практичні знання зі стройової, вогневої, тактичної та фізичної підготовки.

Підсумковим випробуванням стало виконання вправ навчальних стрільб з автоматичної зброї.

8581828384

Українські школярі передали подарунки для військових, які служать на Сході

Для підтримки воїнів діти з дніпропетровської школи придбали подарунки за кошти, виручені на благодійному шкільного ярмарку. Найближчим часом теплі привітання та гостинці порадують бійців на передовій. Разом із допомогою вони передали на передову Державний Прапор України. Ці самі діти щоп’ятниці відвідують поранених та хворих у Дніпропетровському військовому госпіталі.

9591929394

Через КПВВ «Новотроїцьке» на окуповану територію прослідувало 17 вантажівок з гуманітарною допомогою для мешканців Донецької області. 16 з них  перевозили  345,5 т  будматеріалів та медичного обладнання від Представництва Верховного комісара ООН в справах біженців. Ще одна вантажівка прямувала до Донецька від благодійної організації із 4 т м’яса.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар