Українці засипали європейські суди позовами проти Росії

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Польське видання повідомляє про сотні позовів в Євросуді від українців з Криму і Донбасу. У Європейському суді з прав людини зараз знаходиться більше 700 позовів від українців з Криму і Донбасу, які постраждали в результаті військових і окупаційних дій Росії.

Українці судяться з Росією і вимагають відшкодування збитків в результаті військових дій і підтримки російським урядом терористичних Організацій, повідомляє РБК із посиланням на польське видання Rzeczpospolita.

У своєму повідомленні Rzeczpospolita посилається на коментар міністра юстиції України Павла Петренко.

“Цей рік відзначиться відкриттям великої справи проти Росії”, – прокоментував міністр.
Проте експерти вважають, що дані позови навряд чи будуть задоволені, оскільки справами війни і миру займається Міжнародний кримінальний трибунал, а Росія не ратифікувала Римський статут, на якому базується діяльність трибуналу.

“Дуже непроста справа – притягнути велику країну постійного члена Радбезу ООН до відповідальності”, – вважає експерт міжнародного права професор Януш Сімонідес, пише Rzeczpospolita.

Крім приватних позовів у Старсбургском суді також лежати позови, подані українськими компаніями. Так, “Нафтогаз” оцінив свої збитки в 700 000 000 доларів: через анексії Криму компанія втратила цілий підрозділ “Чорноморнафтогаз”. А “Ощадбанк” з тієї ж причини втратив сім відділень, більшість відділень були розграбовані, частина грошей передана російським банкам.

Ряд позовів подало і саме Міністерство юстиції України від імені української держави.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар