Російські літаки-розвідники літають над Україною (РНБО)

Луганський напрямок. Минулої доби тут традиційно зберігалося повне затишшя.

Донецький напрямок. Бойовики продовжують обстрілювати українські позиції по всій лінії фронту – від Світлодарської дуги до Донецького аеропорту.

Вчора, 7 січня, районом найбільшої ворожої активності були околиці окупованої Горлівки. Поблизу селища Зайцеве, що на північ від Горлівки, противник тричі обстріляв українські позиції з мінометів калібру 82 та 120 мм, загалом випустивши 8 мін. Там же, а також у Майорську та у західних передмістях Горлівки ворог провів ряд збройних провокацій з використанням стрілецької зброї та гранатометів.

Ще одна зухвала ворожа провокація відбулася поблизу селища Невельське Ясинуватського району. Там після заходу сонця бойовики відкрили вогонь з крупнокаліберних кулеметів по українських позиціях. Пристрілявшись, ворог продовжив обстріл з озброєнь танка та БМП-2, які заборонені Мінськими домовленостями.

Поблизу Донецького аеропорту обстріли не припинялися впродовж доби, при цьому важке озброєння не застосовувалося.

Маріупольський напрямок. Єдиним епізодом порушення тиші на цьому напрямку був ворожий мінометний обстріл сил АТО поблизу села Лебединське Волноваського району.

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко,  вчора польотів ворожих БПЛА в районі проведення АТО зафіксовано не було, проте було помічено політ двох російських літаків-розвідників вздовж адміністративної межі з окупованим Кримом.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, одного українського військового було поранено.

Відмічені чергові факти порушення дисципліни та низького рівня морально-психологічного стану НЗФ. Так, 6 січня новопризначений командир одного з підрозділів 1 АК т.зв. «ДНР», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, наніс важких тілесних ушкоджень своєму підлеглому. При цьому командуванням частини вживаються заходи для приховування вказаного факту, а військовій комендатурі т.зв. «ДНР» «запропоновано» не проводити розслідування інциденту.

Окрім цього, встановлено чергові факти загибелі бойовиків т.зв. «ДНР». Вчора до моргу однієї з лікарень у Донецьку були доставлені чотири тіла загиблих, які підірвались на своїх же вибухових пристроях у районі Світлодарська.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар