Бойовики обстрілюють українських військових у Донецькому напрямку (РНБО)

Вчора, 5 січня, бойові дії велися лише на Донецькому напрямку, а на Луганському та Маріупольському напрямках перемир’я дотримувалося зразково. Попри це, почастішали випадки застосування ворогом гранатометів, і було зафіксовано ворожий мінометний обстріл позицій сил АТО. Тим не менш, за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Поблизу селища Луганське, що на Світлодарській дузі, ворог протягом доби застосовував великокаліберні кулемети. На околицях окупованої Горлівки бойовики епізодично порушували режим тиші протягом усієї доби, використовуючи стрілецьку зброю та станкові протитанкові гранатомети, а пізно ввечері випустили 8 мінометних мін по українських укріпленнях поблизу Майорська.

Вчора дещо зменшилася інтенсивність ворожих обстрілів українських позицій поблизу Донецького летовища. Протягом доби там зафіксовано 4 ворожі збройні провокації.

Українські військові успішно протидіють інформаційним операціям ворога

Співробітники ГУР МОУ та офіцери відділу спеціальних операціх Штабу АТО виявили приймально-передавальну антену з обладнанням інтернет провайдера, який передавав сигнал з тимчасово окупованих територій Луганщини.

Ці пристрої бойовики так званої «ЛНР» використовували для зняття інформації з електронних пристроїв бійців ЗСУ та місцевих мешканців. Також даний провайдер блокував доступ до українських вебсайтів та нав’язував користувачам перегляд пропагандистських ресурсів, що належать Росії та бандформуванням на Сході. Встановлено, що мережу було встановлена за сприяння російських спецслужб.

Це вже не перша така знахідка – на початку січня аналогічний пристрій було виявлено у селі Вільхове Луганської області. За даними розвідки, бойовики намагалися встановити такі пристрої через кожні 4 кілометри вздовж лінії розмежування.

Вчора українські прикордонники виявили чоловіка, який проходив службу в рядах НЗФ

Співробітники прикордонної служби затримали чоловіка поблизу Станиці Луганської, коли той слідував з Луганська до Старобільська в обхід визначених пунктів для перетину лінії розмежування. У нього були відсутні документи, що посвідчують особу. Під час фільтраційних заходів було встановлено, що затриманий проходив службу в лавах незаконних збройних формувань. Громадянина передано співробітникам Національної поліції в Луганській області.

Військовослужбовці НГУ допомогли школярам на Луганщині

Тепер школа села Мирна Долина Попаснянського району забезпечена дровами. Зараз в школі тривають канікули, але коли школярі вийдуть на навчання, вони будуть вдячні гвардійцям за допомогу. Натомість солдати отримали дитячі малюнки.

24212223

Львівські гвардійці привітали з Новим Роком та Різдвом родину загиблого побратима – капітана медичної служби Тараса Кончевича

Вдова загиблого офіцера та її двоє дітей отримали подарунки від побратимів загиблого військового. Тарас був мобілізований і став начальником медичної служби батальйону. 9 лютого минулого року він загинув, намагаючись врятувати поранених.

32

Поширити:

Залишити коментар:

коментар