РНБО: За минулу добу жоден український військовослужбовець не був поранений (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учорашня доба в районі проведення АТО минула дещо спокійніше, ніж попередні. За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, на Луганському та Маріупольському напрямках ворог не порушував режим тиші. Важке озброєння з боку НЗФ не застосовувалося. За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Повідомляє ІАЦ РНБО

На Світлодарській дузі противник здійснив кілька дрібних провокацій на різних ділянках фронту від Троїцького та Луганського. При цьому ворог застосовував лише стрілецьку зброю, зокрема кулемети. На північних околицях Горлівки вчора було спокійно. Натомість у Новгородському активізувалися ворожі снайпери: протягом доби зафіксовано 3 таких випадки.

Також серію провокацій окупантів вчора було зафіксовано на схід та південь від Авдіївки, поблизу Опитного (з протилежного боку Донецької об’їзної дороги) та в Пісках. На цій ділянці фронту працюють ворожі снайпери, втім безуспішно.

За оперативною інформацією, в лавах противника тривають кадрові чистки

10-11 грудня 2015 року в злочинній організації «Міністерство державної безпеки «ДНР» відбулася велика нарада за присутності кураторів з ФСБ Росії, де було ухвалення рішення про початок великомасштабної операції. Зокрема, в Докучаєвськ прибули невідомі спецпризначенці, – начебто для приведення до дисципліни бандформувань «Спарта» та «Сомалі» (більше відомі за прізвищами їхніх ватажків Павлова і Толстих).

На Луганщині неблагонадійними вважаються так званий «11-й окремий мотострілецький полк «Призрак», так званий «6-й окремий мотострілецький полк», так званий «17-й батальйон територіальної оборони» бандформування «ЛНР».

Командир так званого «3-го окремого стрілецького батальйону «Чебурашка» усунений з посади через конфлікт з новопризначеним командиром так званого «9-го окремого мотострілецького полку» на прізвисько «Утес» – своїм безпосереднім керівником. Суперечка призвела до невдалого замаху на вбивство «Веселого» 31 грудня 2015 року. Тоді загинуло 2 людей в машині, проте сам польовий командир бойовиків вижив. Нагадуємо, саме так було ліквідовано польових командирів бойовиків Луганщини – Мозгового і Дрьомова.

«Веселий» входить до близького оточення ватажка бандформування «ДНР» Захарченка, з яким вони разом починали заколот на Донеччині навесні 2014 року. Проте рішення про усунення «Веселого» прийняв командир так званого «1-го армійського корпусу» бандформування «ДНР» – кадровий російський офіцер. Таким чином, окупаційна адміністрація, очолювана сепаратистами-маріонетками, повністю усунена від воєнної справи на окупованій території.

Поблизу Світлодарська військові сапери виявили та знешкодили російську касетну міну

Роботизована система MOD-2 випробувала вибухонебезпечний предмет в декількох проекціях, що дало можливість підійти до об’єкта та відзняти її маркування. Ця російська протитанкова міна спрацьовує дистанційно, тому «пекельна іграшка» несла небезпеку як для військових, так і цивільних автомобілів. ЗСУ такі касетні протитанкові міни не використовують.

11121314


За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар