РНБО: бойовики активізувались у новорічну ніч (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, в крайній день 2015 року обстановка на фронті залишалася незмінною – бойові дії низької інтенсивності в ключових точках на лінії зіткнення.

Водночас, слід зауважити, що ворог дещо активізувався після 23 години 31 грудня. Нагадуємо, що противник послуговується московським часом, отже тоді бойовики вже «відсвяткували». Але навіть у цю святкову ніч наші солдати завжди на бойовому посту, у окупантів немає жодних шансів.

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші у Щасті та Золотому. Обидва обстріли були неприцільними та тривали декілька хвилин.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі, біля Троїцького та Луганського, противник застосував стрілецьку зброю. Вогонь вівся з південного напрямку.

В районі Горлівки були зафіксовано лише 1 обстріл окупантів – біля Новгородського працювали ворожі снайпери.

Епіцентром протистояння вчора був район Донецького аеропорту по всьому фронту від Авдіївки до Пісок.

При цьому двічі противник застосував важке озброєння – 82-мм та 120-мм міномети відповідно. Окрім гранатометів та стрілецької зброї, ворог використав ЗУ-23-2 та снайперів. Найбільше обстрілів було в Пісках.

Маріупольський напрямок

Вчора було абсолютно спокійно. В небі на висоті близько 1000 м тут було зафіксовано 2 польоти ворожих БПЛА.

Переддень нового року став днем стрибків з парашутом для близько сотні морських піхотинців, які тренувалися на Миколаївщині

Переважна більшість з них стрибала вперше. Незважаючи на низьку хмарність та сильний вітер, усі військові успішно впоралися із завданням і отримали привітання командування з першим стрибком і прийдешніми святами.

9-211121314151617181919-1

Президент України присвоїв ім’я генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова 299-й бригаді тактичної авіації Повітряних Сил ЗСУ (місце постійної дислокації – Миколаїв)

21

Василь Нікіфоров – військовий льотчик-снайпер, повний кавалер ордена Богдана Хмельницького, який літав на всіх винищувачах, що є на озброєнні ЗСУ. Він також брав безпосередню участь в АТО.

7 березня 2015 року генерал пішов з життя. Саме під його ім’ям Україна виховуватиме нове покоління асів.

Усі небайдужі допомогли відсвяткувати Новий рік українським воїнам на передовій

Тисячі дітей з усієї України передали привітальні листівки та посилки з подарунками, а з ними і гарний настрій для військових. З такою підтримкою нам жоден ворог не страшний.

333132

Також група волонтерів навідалася до базових таборів десантників, які несуть службу у районі проведення АТО

Військові отримали солодощі та домашню випічку, будівельні матеріали для кращого облаштування табору, а також дитячі малюнки з найкращими побажаннями для воїнів. Військовослужбовці обіцяють українцям боронити свою державу й надалі, а їх сім’ям – жити в мирі і добробуті.

41

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар