РНБО стверджує, що на Донбасі все спокійно (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Противник знову застосував важке озброєння не кількох ділянках фронту. Втім, на загальну обстановку на лінії зіткнення це не вплинуло.  Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник Андрій Лисенко.

Луганський напрямок

Тут, як і раніше, режим тиші дотримується зразково.

Донецький напрямок

Протягом доби ворог кілька разів порушив режим тиші поблизу сел. Троїцьке, що на межі Луганської і Донецької областей. Під час крайнього, вечірнього обстрілу бойовики застосували БМП. Натомість в околицях сел. Луганське вперше за багато тижнів вчора було спокійно.

У Зайцевому вчора ввечері зафіксовано 2 ворожих обстріли з 82-мм міномета. Один із них вівся з півдня, другий – зі сходу. Околиці сел. Новгородське вчора були найбільш неспокійним місцем по всій лінії зіткнення – там зафіксовано 12 обстрілів.

В районі Донецького аеропорту обстановка незмінна. У Пісках відбувся мінометний обстріл. В районі Авдіївки – було тихо.

Маріупольський напрямок

Противник порушив режим у Мар’їнці, одночасно ведучи вогонь по двох наших опорних пунктах. Вогонь був прицільним.

На адміністративній межі з окупованим Кримом прикордонні наряди спостерігали польоти 2 вертольотів Мі-8 країни-агресора.

Ворог продовжує розграбовувати господарство на окупованій території

За інформацією ГУР МОУ, бойовики викрали контактні дроти на залізничному перегоні Пантелеймонівка-Горлівка (напрямок Артемівськ – Іловайськ через Харцизьк).

Вчора Президент України призначив нового Командувача Національної гвардії

Ним став 51-річний генерал-лейтенант Юрій Аллеров. За словами глави держави, це генерал, який горою стоїть за своїх солдатів.

11

Навіть у переддень Нового Року наші військовослужбовці стоять на рубежах та оберігають мир та спокій мільйонів українців

Президент України відвідав Луганську область і зустрівся з військовослужбовцями у Сєвєродонецьку.

За словами президента, Україна надійно захищена завдяки Збройним Силам, які загартувалися у полум’ї війни 2014-2015 років. У новому році реформування оборонного сектору продовжиться, щоб наблизити нашу армію до стандартів НАТО. Це стосується не тільки бойових навичок та рівня підготовки, але й якісного речового забезпечення.

2221

Служба безпеки України виявляє нові схованки зі зброєю

Оперативники знайшли схрон з двома гранатометами РПГ-22 у Красногорівці.

Зброя була захована у будинку, власник якого перебуває у лавах бандформування «ДНР».

3231

Указом глави держави 90-му окремому аеромобільному батальйону 81-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ присвоєно ім’я Героя України старшого лейтенанта Івана Івановича Зубкова

41

Цей мужній офіцер-десантник з позивним «Краб», командир роти вогневої підтримки, загинув 20 січня 2015 р. в Донецькому аеропорту, після того, як противник підірвав новий термінал.

У Миколаївському полку Нацгвардії – поповнення

Нещодавно 27 молодих бійців склали Військову присягу на вірність українському народу і вже зовсім скоро розпочнуть нести військову службу у частинах Національної гвардії Миколаєва та Херсона. Серед них – 8 військовослужбовців-жінок, які добровільно прийшли на військову службу за покликом серця.

59-5515253545556575859-159-259-359-4

Українські лікарі надають професійну допомогу нашим захисникам

З початку 2015 року майже 8 тисяч військовослужбовців, які брали участь в АТО, отримали медичну допомогу у Дніпропетровському військовому госпіталі.

Близько чверті із загальної кількості пацієнтів – поранені військові. Лікарі та медсестри провели сотні евакуацій та супроводів важкопоранених воїнів. Усього за рік було проведено понад 1200 операцій.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA62??????????????????????646566676869

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар