РНБО: Учора на сході України стало дещо спокійніше (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора обстановка на сході України стала дещо спокійнішою. За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Як розповів сьогодні на брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, також не було зафіксовано жодного епізоду застосування важкого озброєння з боку противника.

Повідомляє ІАЦ РНБО

Луганський напрямок

Вчора бойові дії не велися.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі вчора відбулося кілька короткотривалих провокацій ворога у Троїцькому та Луганському. При цьому бойовики застосували гранатомети та кулемети.

В околицях Горлівки – аналогічна обстановка. Бойовики порушили режим тиші у Майорську та Новгородському. Південніше, поблизу сел. Новоселівка Друга відбулося бойове зіткнення між окупантами та силами АТО. Після півгодинного бою ворог відступив.

В районі Донецького аеропорту обстановка незмінна. Найбільшу кількість ворожих провокацій зафіксовано у Пісках. Окрім цього, бойовики обстрілювали наших військових, що тримають оборону на південь від Авдіївки та східніше Опитного.

Маріупольський напрямок

Неспокійно було лише у Широкиному, де близько 20 хвилин ішла перестрілка між бойовиками та українськими військовими.

Також в районі Маріуполя на висоті близько 1000 м було виявлено БПЛА противника.

За інформацією ГУР МОУ, військовослужбовці з числа окупаційного контингенту ЗС РФ на Донбасі понесли чергові втрати

У п’ятницю, 25 грудня, в одну з лікарень Донецька було доставлено 7 тіл загиблих та 12 поранених бійців, які брали участь у збройних зіткненнях поблизу Майорська та Мар’їнки.

Ватажки бандформування «ДНР» Захарченко та Ходаковський виїхали до Москви з метою отримання чергових вказівок від кремлівських кураторів.

Соціально-економічна ситуація на тимчасово окупованих територіях Сходу України продовжує погіршуватись

За інформацією розвідників, для зниження витрат на утримання та функціонування залізниці окупаційна адміністрація планує скорочення третини співробітників залізниці, у першу чергу, за рахунок звільнення осіб пенсійного віку.

У Слов’янську Служба безпеки України затримала бойовика

У квітні 2014 року затриманий перебував у складі першої озброєної групи російських найманців та місцевого криміналітету, які штурмували адміністративні будівлі міста. Встановлено, що чоловік входив до найближчого оточення Ігоря Гіркіна. Після втечі зі Слов’янська, бойовик втік до Донецька, але нещодавно таємно повернувся до Слов’янська, де й був затриманий спецслужбами.

Також оперативники затримали ще одного бойовика-«артилериста». З листопада 2014 року зловмисник перебував у лавах НЗФ, де був корегувальником вогню та водієм-механіком САУ «Гвоздика».

У суботу більше двох тисяч українців офіційно поповнили лави НГУ, склавши присягу на вірність українському народу

На кожного молодого воїна, який взяв до рук зброю, ця клятва покладає велику відповідальність за долю держави та нації.

19-3 11 12 13 14 15 16 17 18 19 19-1 19-2

Тим часом їх побратими, які вже пройшли цей урочистий ритуал, провели військові тренування

Нещодавно запорізькі гвардійці вчилися влучно стріляти з гранатометів на військовому стрільбищі, де було відпрацьовано ведення вогню по віддалених цілях з різних положень та позицій.

23 21 22

У Слов’янську закінчилися збори бійців Національної гвардії з екіпажами БТР

Тренування тривали один тиждень, під час якого гвардійці вивчили будову та озброєння бронетранспортерів. Також бійці провели навчальні стрільби. Разом з гвардійцями на полігоні проводили заняття підрозділи ЗСУ.

36 31 32 33 34 35

На полігоні «Широкий Лан» в присутності Начальника Генштабу ЗСУ генерала армії України Віктора Муженка тренувалися наші танкісти.

Маневри проходили вдень та вночі з виконанням бойових стрільб.

46 41 42 43 44 45

Волноваська поліція провела тренування з оборони власного офісу

Особовий склад був піднятий по тривозі, було введено в дію план оборони будинку. Екіпіровані співробітники поліції, а також додаткові сили оперативно прибули за сигналом.

За лічені хвилини співробітники поліції перекрили всі можливі підступи до будівлі – поверхи, чергову частину та внутрішній двір. Подібні навчання проводяться не вперше, і мають на меті удосконалення навичок дій в екстремальних умовах, оперативного реагування та підтримання боєготовності.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар