Минулої доби жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений – РНБО

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Про це пише ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Вчора бойові дії не велися.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі (південніше Троїцького та Луганського) тривають бойові дії низької інтенсивності. Протягом минулої доби противник кілька разів застосував стрілецьку зброю, в тому числі двічі – працювали ворожі снайпери. Найбільшу кількість ворожих обстрілів вчора було зафіксовано східніше Новгородського – 14. Активно працюють ворожі снайпери. Водночас важке озброєння не застосовується.

На північній околиці Горлівки, поблизу Майорська, ввечері був бій. Під прикриттям 82-мм мінометів бойовики атакували наші позиції, проте були змушені відступити.

Поблизу Донецького аеропорту активність противника дещо знизилася. Водночас ідеального режиму тиші на цій ділянці фронту немає: НЗФ застосовують стрілецьку зброю та гранатомети, зрідка стріляють снайпери.

Маріупольський напрямок

Поблизу Мар’їнки вчора ввечері відбулося бойове зіткнення сил АТО з противником. Бойовики понесли втрати, тому були змушені відступити. Також на цих рубежах оборони ворог застосував стрілецьку зброю, а також провів мінометний обстріл. Окрім цього, у Широкиному бойовики кілька разів вистрілили з гранатомета.

Поблизу Маріуполя вчора було зафіксовано політ ворожого БПЛА.

Вчора основні сили бойовиків залишили с. Комінтернове. Також звідти була виведена військова техніка противника. Це сталося після чергового візиту та на вимогу місії ОБСЄ та завдяки зусиллям української дипломатії. За оперативною інформацією, невелика кількість бойовиків залишилася у цьому селі, ховаючись у будинках місцевих мешканців та перевдягнувшись у цивільне. Ситуація, як і раніше, перебуває під повним контролем сил АТО, які займають вигідну позицію і мають достатньо сил і засобів для реагування на будь-які дії противника.

У с. Оленівка, на південь від Донецька (окупована територія), ватажки бандформування «ДНР» організували антиукраїнський мітинг.

Учасників мітингу, серед яких є жінки та діти, доставили п’ятьма автобусами з Донецька. Згодом вони вирушили до лінії розмежування.

Нагадуємо, що не перший випадок, коли бойовики організовують постановочну картинку для ворожої пропаганди, змушуючи людей виступати з брехливими заявами та адресу сил АТО, української влади, СММ ОБСЄ тощо. У випадку будь-яких інцидентів чи провокацій, відповідальність за життя і здоров’я людей ляже на окупантів.

СБУ заблокувала дві спроби вивезення грошей та продуктів на окуповану територію

Правоохоронці затримали автомобіль поблизу Дружківки, водій якого планував доставити майже триста тисяч гривень для бойовиків.

1211

Також біля селища Новоайдар, що на Луганщині, оперативники затримали незаконний вантаж з продуктами.

Підрозділи Збройних Сил України щодня покращують свою боєздатність

На Львівщині відбувся перший етап бригадних навчань військової частини, яка тривалий час перебувала в районі проведення АТО. До цього важливого заходу також залучалися інші підрозділи Сухопутних військ та Повітряних Сил.

29-821222324252627282929-129-229-329-429-529-629-7

У Навчальному центрі Національної гвардії України пройшли навчання з тактичної медицини

Мета тренувань – підготовка інструкторів-рятувальників з надання невідкладної домедичної допомоги в бойовій обстановці за стандартами НАТО. Після закінчення курсу та складання іспитів з набутих теоретичних знань та практичних вмінь слухачі отримали сертифікати, що надають їм право проводити навчання з тактичної медицини з курсантами, які прибуватимуть у Навчальний центр.

3531323334

Через КПВВ «Новотроїцьке» та «Зайцеве» прослідувало 13 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою для мешканців Донецької області. Вантажівки перевозили понад 100 тонн продуктів харчування та канцелярських приладів від благодійних організацій, а також 88 тонн паливних брикетів від Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Орест Петришин, санітарний інструктор Національної гвардії, нарешті повернувся додому

Нагадуємо, що 17 лютого він потрапив у полон під Дебальцевим, де пробув більше восьми місяців.

Після звільнення Орест тривалий час проходив лікування у Львівському військовому госпіталі. І лише нещодавно набрався достатньо сил, аби залишити лікарню і повернутися до рідних.

4142

Поширити:

Залишити коментар:

коментар