Окупанти обстрілють українських військовослужбовців з гранатометів (РНБО ІАЦ)

Незважаючи на загострення обстановки на передовій, за минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, в районах найбільш запеклого протистояння бойові дії вчора тривали у цілодобовому режимі. Водночас важке озброєння, як і раніше, противник використовує досить рідко.

Луганський напрямок

Ворог зосередив свою активність на ділянці фронту Нижньотепле – Щастя. Традиційно, обстріли велися з правого високого берега Сіверського Донця. Здебільшого окупанти застосовували стрілецьку зброю та гранатомети. Також зафіксовано 1 постріл зі 120-мм міномета. Окрім цього, бойовики порушили режим тиші поблизу трикутника Новотошківське – Жолобок – Донецький на Бахмутській трасі. Тут ворог один раз вистрілив з 82-мм міномета.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі ворог провів обстріл наших передових опорних пунктів південніше сел. Луганське та Троїцьке. Вогонь вівся як у світлу, так і в темну пору доби. Також на цих рубежах оборони працювали снайпери противника.

На північних околицях Горлівки обстановка незмінна. Ворог продовжує обстрілювати наші позиції у Зайцевому та Майорську. Слід зауважити, що один із загонів противника дислокується на території та в будівлі місцевої школи, як і вчив Путін: «війська будуть стояти позаду людей; не попереду, а позаду». При цьому українські захисники не піддаються на провокації, та вогонь у відповідь не відкривають. Нагадуємо, що СММ ОБСЄ також підтвердила, що окупанти перетворили школу у Зайцевому на свою казарму.

На західних околицях Горлівки ситуація дещо спокійніша: кілька ворожих провокацій вчора відбулося по лінії фронту Шуми – Новгородське. Всі вони були неприцільними, за винятком майже годинної стрільби бойовика-снайпера.

Епіцентром протистояння, як і раніше, залишається район Донецького аеропорту. На ділянку фронту від Авдіївки до Пісок припадає близько половини всіх епізодів порушення режиму тиші з боку окупантів. Найбільші сили окупантів зосереджені на території зруйнованого Донецького аеропорту та кладовища західніше нього.

Маріупольський напрямок

Тут ворог був найменш активним.

2 обстріли противника із застосуванням стрілецької зброї зафіксовано у Красногорівці, та ще 2 – у Гранітному. Зауважимо, що всі вони були прицільними.

Національна поліція провела заходи з протидії диверсіям у Мар’їнці

Операція тривала одночасно на території усього міста, під’їздах до нього та на блокпостах. Поліцейські наряди патрулювали вулиці, перевіряли ймовірні місця знаходження розшукуваних осіб, здійснювали ретельні перевірки транспортних засобів та документів громадян. Затримано чоловіка, який завідував складом паливно-мастильних матеріалів бандформування «ДНР».

Ще одного бойовика затримали наші гвардійці на блокпосту поблизу селища Комишуваха Попаснянського району на Луганщині. Затриманого передано оперативній групі поліції.

СБУ переконала скласти зброю ще одного пособника бойовиків, який скористався програмою «На тебе чекають вдома»

Встановлено, що наприкінці грудня 2014 року чоловік став бойовиком, і почав чергувати на ворожих блокпостах. Однак нелюдське ставлення до місцевих мешканців з боку окупантів та бажання жити мирним життям привели чоловіка до українських правоохоронців.

До Дня Святого Миколая десантники з 95-ї окремої аеромобільної бригади привітали вихованців слов’янської школи-інтернату. Українські воїни передали дітям солодощі від волонтерів з Житомирщини і Київщини.

У десантників 80-ї окремої десантно-штурмової бригади вчора було подвійне свято. Вони відсвяткували день народження свої військової частини. Героїчна оборона Луганського аеропорту, бої на Бахмутській трасі, оборона Щастя та інші подвиги цієї бригади навічно вписані в літопис українсько-російської війни.

Триває ротація наших військових в зоні АТО

До Кам’янця-Подільського зі сходу України повернулося більше двадцяти військових саперів, які протягом двох з половиною напружених місяців виконували відповідальні бойові завдання з розмінування місцевості. Також вони залучалися до виконання робіт у місті Сватове.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар