Минулої доби бойовики на Донбасі знову використовували заборонену зброю (ФОТО, ВІДЕО)

Головні події в зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський та Маріупольский напрямки

Тут не зафіксовано жодного порушення режиму припинення вогню. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Саме тут бойовики зосередили свої провокації. Зокрема, незаконні збройні формування застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети в районі Пісок, Авдіївки та Опитного, що знаходяться поблизу Донецького аеропорту. Також біля Опитного бойовики двічі вистрілили з забороненого Мінськими домовленостями міномета калібром 82 міліметри. Іншими гарячими точками були околиці Горлівки, насамперед позиції сил АТО біля Новгородського та Зайцевого, та район селищ Лозове і Луганське неподалік Світлодарська. Слід зауважити, що протягом доби бойовики здійснили лише один прицільний обстріл наших позицій, усі інші – неприцільні провокації.

За минулу добу внаслідок бойових дій загинув один український військовослужбовець-розвідник.

Також один отримав поранення внаслідок вибуху розтяжки з гранатою.

За даними розвідки встановлено особу одного з командира так званої 2-ї мотострілецької бригади бойовиків, що розташована в Луганську

Ватажок користувався псевдонімом «полковник Нєфьодов». Ним виявився полковник ЗС РФ Андрій Рузинський, який раніше був командиром 102-ї російської військової бази у місті Гюмрі, Вірменія. Там він брав активну участь у підбурюванні азербайджано-вірменського конфлікту та був особисто причетним до ситуації з розстрілом вірменської родини одним із військовослужбовців з його частини.

Тепер для досягнення своїх кар’єрних цілей, цей російський офіцер чинить злочини проти наших військових та мирних українців.

На Луганщині СБУ затримала агента-вербувальницю російських спецслужб

Агент ФСБ планувала завербувати українського прикордонника для переходу на сторону бандформування «ЛНР». Головною метою була подальша організація фейкової прес-конференції із зізнанням перебіжчика.

Вчора поблизу Слов’янська українські правоохоронці затримали підозрюваного, який перебував у розшуку за фінансування бойовиків

Була встановлена особа пасажира авто – ним виявився активний поплічник бойовиків, який активно допомагав бойовикам, надавав їм речову та фінансову допомогу.

Ще один бойовик склав зброю, скориставшись програмою «На тебе чекають вдома»

Після повернення на підконтрольну Україні територію колишній бойовик добровільно розповів СБУ про свою причетність до бандформування «ЛНР». За його словами, він чергував на блокпостах бойовиків та інших злочинів не вчиняв. Далі – зізнання колишнього пособника бандформувань.

На Дніпропетровщині СБУ блокувала канал надходження зброї з району АТО

Під час обшуків помешкань двох жителів П’ятихатського району правоохоронці вилучили гранатомет РПГ-18, гранати РГД-5 та Ф-1, сигнальні ракети та димові гранати. Одного із зловмисників затримано, другого оголошено в розшук.

232122

Триває ротація в зоні АТО

Вчора запорізькі бійці батальйону особливого призначення «Скіф» завершили бойове відрядження у Маріуполі. Їх замінить нова зміна правоохоронців.

363132333435

Вулиці Маріуполя патрулює Національна поліція та Нацгвардії із залученням бронетехніки

Першочергові завдання правоохоронців – виявлення потенційних диверсантів та попередження злочинів. Аби попередити порушення громадського порядку, поліцейські протидіють реалізації спиртних напоїв у заборонений час та розповсюдженню наркотичних засобів.

49-241424344454647484949-1

На Яворівському полігоні на Львівщині тривають міжнародні навчання за участі військових ЗС США, Канади та Литви

Українські військові з західними союзниками відпрацьовують дії у складі малих груп та підрозділів, а також проходять навчання з вогневої підготовки. Ця робота спрямована на підвищення взаємосумісності наших військових з підрозділами країн-членів НАТО.

Вчора міністри оборони України, Польщі, Литви, Латвії та Естонії завітали на полігон і переконалися у високій ефективності тренувань.

51

Також майбутні офіцери факультету Національної гвардії вчилися керувати бронетранспортерами

Бійці вдосконалювали свої навички з вогневої підготовки, тактичної підготовки, розвідки та керували БТР-80.

616263

Поширити:

Залишити коментар:

коментар