РНБО: бойовики ведуть провокативні атаки, але не хочуть воювати проти українців (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО на сьогодні, 14 грудня.

Lysenko-1Луганський напрямок

Вчора тут було абсолютно спокійно.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі вчора було відносно спокійно – зафіксовано лише кілька провокацій НЗФ. Натомість в околицях Горлівки – Зайцевому, Майорську та Новгородському режим тиші порушувався протягом цілого дня. При цьому було зафіксовано 1 обстріл з 82-мм міномета та роботу ворожого снайпера.

На західних околицях Донецька епіцентром бойових дій вчора була Красногорівка. Вчора там відбулася серія обстрілів з 82-мм міномета (в ході цього було випущено не менше 30 мін). Також ворожі провокації зафіксовано по всій лінії фронту від Авдіївки до Мар’їнки.

Маріупольський напрямок

Противник порушив режим тиші лише поблизу с. Широкине. Вчора ще до світанку окупанти здійснили серію пострілів з гранатометів.
За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Серед бойовиків поширюється невдоволення та небажання воювати проти українських військових

За даними ГУР МОУ, через зменшення потоку російських найманців та збільшення кількості бойовиків, які хочуть залишити лави НЗФ, окупаційна адміністрація планує провести насильницьку мобілізацію. Низький рівень мотивації пояснюється втратами серед бойовиків, які виникають не тільки через бойові дії, а й внутрішні суперечки. Саме тому у виправній колонії в Горлівці збільшено норму виготовлення домовин – до 50 штук щоденно.
Крім цього, регулярно виникають конфлікти між бойовиками та місцевими мешканцями окупованих територій. Після вжиття спиртних напоїв, бойовик підірвав гранату, внаслідок чого загинула 56-річна мешканка Горлівки, а її син отримав поранення.

Також на окупованій території іде активна торгівля неякісними алкогольними напоями російського виробництва, що призводить до отруєнь та навіть смерті людей. Аналогічна ситуація – з продуктами харчування, ліками тощо.

НЗФ не пропустили 23 вантажні автомобілі з гуманітарним вантажем, який було передано мешканцям окупованих територій від ООН

Бойовики зупинили вантажівки поблизу села Оленівка Перевальського району Луганської області та з незрозумілих причин відправили назад. Своїми зухвалими діями бандформування залишили мешканців окупованої Луганщини без 430 т продуктів харчування та медикаментів.

Українські спецслужби продовжують ефективно боротися проти ворожих інформаторів

Вчора оперативники затримали трьох мешканців м. Миколаївка
Слов’янського району Донецької області, які входили до агентурної мережі бандформування «ДНР». Встановлено, що зловмисники були завербовані у червні 2015 року і збирали інформацію про дислокацію, маршрути пересування, чисельність та озброєння підрозділів сил АТО.

Оперативники виявили велике сховище боєприпасів поблизу Сєвєродонецька

Звідти було вилучено понад сто гранат Ф-1 та РГД-5, ящик з 20 гранатами РГН російського виробництва, майже 11 тисяч набоїв різного калібру.

131112

Працівники донецької поліції провели тренування на полігоні

Під час стрільб поліцейські вдосконалювали своє вміння у стрільбі з автомата Калашникова та відпрацьовували навички взаємодії в польових умовах. Стріляли по нерухомих мішенях – як в одиночному режимі, так і чергами. Також відпрацьовувалися прийоми стрільби з різних положень.

29-1212223242526272829

Снайпери Нацгвардії провели навчання на Львівщині

Бійці проводили стрільбу по різних цілях вдень і вночі, навчання з орієнтування на місцевості та з тактики дій при виконанні службово-бойових завдань. Для молодих, «необстріляних» снайперів отриманий досвід був надзвичайно важливим. Частина учасників тренувань проходили службу в зоні АТО і могли поділитися практичними порадами з менш досвідченими снайперами.

31323334353637383939-139-239-3

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар