РНБО: бойовики продовжують штурмувати донецький напрямок (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Незважаючи на провокації бойовиків, день пройшов без втрат. Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не отримав поранення.

Луганський напрямок

Тут не зафіксовано жодної збройної провокації.

Донецький напрямок

Спостерігається продовження напруженої ситуації. Вчора ворог змінив фокус своїх провокацій з Красногорівки на околиці Горлівки. Насамперед – це селища Новгородське та Майорськ, де бойовики застосували стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети. Водночас біля Красногорівки було лише одне порушення режиму припинення вогню з залученням БМП. Також бойовики активізувалися у районі Світлодарської дуги біля селищ Луганське, Миронівський та Зайцеве. Так, у Зайцевому зафіксовано обстріл з боку бойовиків зі 82-мм міномета.

Неспокійно і поблизу Донецького аеропорту, зокрема у Пісках, Опитному та Авдіївці, проте тут бойовики вели неприцільні обстріли з метою спровокувати наших бійців на ескалацію конфлікту. Така ж сама збройна провокація була зафіксована біля Мар’їнки.

Маріупольский напрямок

На цьому напрямку спостерігається збільшення кількості провокацій. Окрім двох із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів у Широкиному, бойовики двічі вели неприцільний вогонь з кулеметів по позиціях сил АТО біля Гранітного, а також здійснили обстріли з танку, БМП та 82-мм мінометів у районі Новотроїцького.

СБУ заблокувала спробу фінансування бойовиків

На блокпості «Курахове» у Донецькій області спецслужби затримали два автомобілі, які намагалися вивезти на тимчасово окуповані території мільйон гривень, понад мільйон рублів та 97 банківських карток.

1211

Українські поліцейські вилучають з обігу нелегальну зброю

Лише за останні 10 діб з незаконного обігу було вилучено більше 140 гранат та снарядів, 3 тисяч патронів та більше 6 кг вибухівки. Завдяки цьому українські поліцейські запобігли десяткам диверсій, терактів та нещасних випадків, пов’язаних з використанням нелегальної зброї.

29-221222324252627282929-1

За інформацією правоохоронних органів Донецької області, напередодні різдвяних та новорічних свят робота провоохоронних органів в зоні АТО буде посилена. Це робиться через прогнозоване збільшення пасажиропотоку та перевезення вантажів, а також для запобігання диверсій з боку бойовиків та їхніх поплічників.

Українські воїни виховують нове покоління патріотів

Студенти та школярі з Донецької області відвідали Львів та Національну академію Сухопутних військ. Діти зі східноукраїнських міст ознайомилися з навчальною базою закладу та умовами у яких проживають курсанти, а також подарували літературно-творчий концерт для військовослужбовців Академії.

31

Також харківські школярі відвідали курсантів Гвардійського факультету військової підготовки Харківської політехніки. Офіцери розповіли школярам про особливості стрілецької зброї, наочно продемонстрували засоби індивідуального захисту та надали дітям можливість приміряти їх на собі. Курсанти-танкісти влаштували показові заняття, під час яких продемонстрували злагоджені дії танкового екіпажу в бою.

47414243444546

У свою чергу військовослужбовці Національної гвардії відвідали школярів у Лисичанську.

Діти підготували пісні, вірші та танці для захисників України. Слід зазначити, що у військових частинах налагоджена взаємодія з навчальними закладами, розташованими поблизу районів несення служби. Військовослужбовці проводять відкриті уроки, допомагають у заготовці дров для опалення шкіл взимку та всіляко допомагають мешканцям.

51525354555657

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар