РНБО: Складною залишається ситуація поблизу Донецького аеропорту (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО – 10 грудня

Повідомляє ІАЦ РНБО

Луганський напрямок

Бойовики тричі порушили режим тиші на ділянці фронту Щастя – Трьохізбенка вздовж Сіверського Донця. При цьому ворог застосував гранатомети різних систем та 82-мм міномет.

Донецький напрямок

Поблизу сел. Луганське ворог застосував БМП, а також стрілецьку зброю і гранатомети. Дещо спокійніше було на північ від Горлівки (у Майорську), де вчора відбулося дві короткотривалі провокації. У сел. Новгородське ворог застосував 120-мм міномет та гранатомети різних систем.

Дуже складною залишається ситуація поблизу Донецького аеропорту, де противник повернувся до тактики цілодобових обстрілів наших позицій. Щоправда, важке озброєння на ділянці фронту Авдіївка – Піски застосовується епізодично. Проте тут активно працюють ворожі снайпери.

Епіцентром протистояння вчора було м. Красногорівка. На цьому рубежі оборони вчора було зафіксовано численні мінометні та танкові обстріли.

По сел. Курахівка (12 км до лінії фронту) було випущено 4 ракети з ворожої установки «Град». Натомість у Мар’їнці вчора було спокійно.

Також, за оперативною інформацією, бойовики тримають на лінії зіткнення та епізодично використовують установки «Град-П» («Партизан»).

Маріупольський напрямок

У сел. Новтороїцьке відбулося бойове зіткнення сил АТО з противником. Також неспокійно вчора було у Широкиному, де відбулося 2 обстріли з 82-мм мінометів, серія пострілів з гранатометів тощо.

Вчора в зоні АТО було виявлено польоти 9 БПЛА (всі в Донецькій області, зокрема поблизу Авдіївки та Маріуполя). Також 2 російських БПЛА вели повітряну розвідку вздовж лінії державного кордону поблизу Луганської та Харківської областей.

Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 10 – було поранено.

Також, за уточненою інформацією, позавчора, 8 грудня, було поранено не 5, а 9 українських військовослужбовців.

Вчора у Києві та Харкові СБУ провела операцію із знешкодження диверсійно-розвідувальної групи

Оперативники затримали шістьох бойовиків в різних місцях (3 – громадяни РФ, 3 – громадяни України).

Сьомий бойовик (ватажок банди) намагався чинити збройний опір, тому був знищений. В ході протистояння, захищаючи дитину, загинув один співробітник спецпідрозділу «Альфа». Ще одного українського спецпризначенця було поранено. Лише за одною адресою у столиці було вилучено 8 споряджених саморобних вибухових пристроїв, 4 кг тротилу, автоматичну зброю, понад 40 гранат та близько 2 тисяч набоїв, а також компоненти вибухових пристроїв та засобів ураження. Встановлено, що терористи планували організувати теракти в Києві та Харкові.

111213

Черговий бойовик залишив лави НЗФ «ДНР»  та скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

Вартуючи на ворожих блокпостах, з часом він зрозумів, бойовики – злочинці. Далі – відео з його прямою мовою.

Співробітники СБУ виявили чотири схованки зі зброєю у зоні АТО

Одна була у приватному будинку села Первомайськ Сватівського району Луганської області.

Правоохоронці вилучили зі схованки 2 гранатомети РПГ, гранату РГО, 1 протитанкову і 2 сигнальні міни та майже 200 набоїв калібру 5,45 мм.

Другу схованку знайшли у районі селища Опитне в покинутому бліндажі бойовиків, що містив 12 боєприпасів до гранатометів ВОГ-17 і майже 60 набоїв калібру 23 мм.

Також два арсенали зі зброєю були заховані у лісосмугах поблизу міста Курахове та села Кодема у Донецькій області. В них зберігалося 4 РПГ-22, 2 автомати Калашникова, 2 гранати Ф-1 тощо.

2221

Українські воїни-зв’язківці пройшли тренування з урахуванням досвіду АТО

У Вінниці завершилися збори керівного складу військ зв’язку та інформаційних систем Повітряних Сил ЗСУ.

Військовослужбовці відпрацювали дії при відбитті нападу на колону та вдосконалили навички надання першої медичної та психологічної допомоги. Крім цього, відпрацьовувалися дії особового складу за сигналами оповіщення та управління. Окремі екіпажі усіх підрозділів зв’язку Повітряних Сил вже брали участь в антитерористичній операції.

31323334

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар