РНБО: Учора обстановка на сході України різко загострилася (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора обстановка на сході України різко загострилася: було зафіксовано 15 обстрілів українських позицій з ворожих мінометів, що складає близько третини усіх епізодів порушення режиму тиші з боку НЗФ. Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко,також бойовики застосовували бронетехніку.

Повідомляє ІАЦ РНБО

Луганський напрямок

Вчора бойові дії велися лише ввечері в районі м. Слов’яносербськ. Противник відкривав вогонь з 82-мм мінометів по наших позицій поблизу сел. Жовте та с. Сокільники. Також ворог здійснив обстріл передових українських позицій на околицях Золотого та Попасної.

Донецький напрямок

Поблизу сел. Луганське неподалік Світлодарська вчора було зафіксовано 2 провокації НЗФ. Значно неспокійніше – поблизу Горлівки. На північних околицях – у Зайцевому і Майорську противник здебільшого застосовував стрілецьку зброю. Водночас у Новгородському та південніше, у Верхньоторецькому вчора зафіксовано прицільні мінометні обстріли позицій сил АТО.

При цьому щонайменше 1 раз окупанти застосували 120-мм міномет, ведучи стрільбу тривалістю близько 1 години. у цьому районі фронт проходить не через міську житлову забудову, а пересіченою місцевістю, тому бойовики намагаються спровокувати активні бойові дії та тренують свої ДРГ.

Бойові дії найвищої інтенсивності (як в світлу, так і в темну пору доби) тривають на західних околицях Донецька. Найбільшу кількість ворожих провокацій зафіксовано у Пісках. В Красногорівці противник двічі застосував бронетехніку – БМП-1. Також там зафіксовано мінометні обстріли. У Мар’їнці майже півтори години ішла перестрілка між окупантами та силами АТО із застосування стрілецької зброї та гранатометів різних систем. В Авдіївці та Опитному вчора також зафіксовано тривалі обстріли ворога. Як і раніше, бойовики тримають на передовій значні сили і ведуть вогонь з житлових кварталів Донецька, Спартака, Старомихайлівки.

Маріупольський напрямок

Тут вчора бойові дії не велися.

За даними ГУР МОУ, у Горлівці була зафіксована сутичка між бойовиками різних угруповань – так званого «армійського корпусу» і так званої «поліції ДНР». Предметом сутички став автомобіль горлівських «поліцаїв».

Також українська військова розвідка зафіксувала, що бойовики продовжують нищити інфраструктуру Донбасу. Окупанти демонтують металоконструкції Макіївського і Донецького металургійних та Харцизького трубного заводу. Обладнання з заводів бойовики переправляють до Росії.

ЄМБЛЕМА ГУР-2

З Нового Року військові Збройних Сил України отримуватимуть збільшене грошове забезпечення

За інформацією Генштабу, військовослужбовці, які служать за контрактом, отримуватимуть заробітну плату у розмірі 7 тисяч гривень, командир взводу – 9 тисяч, командир роти – 10 тисяч, командир батальйону – 12 тисяч і командир бригади – 14 тисяч гривень.

ЛОГО МОУ-4

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар