Події в зоні АТО за минулу добу (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Луганський напрямок. День пройшов спокійно – не зафіксовано жодної ворожої провокації.

Повідомляє ІАЦ РНБО

Донецький напрямок

Тут спостерігається напруження. Бойовики двічі застосували бронетехніку та стрілецьку зброю поблизу Красногорівки. В районі Донецького аеропорту, зокрема селища Піски та Опитного, незаконні збройні формування стріляли зі 82-мм мінометів, порушуючи Мінські домовленності та умови відведення зброї калібром менше 100 мм. Біля Авдіївки та Пісок бойовики здійснювали неприцільні обстріли зі стрілецької зброї. Також бойовики застосовували стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети в районі Новгородського та двічі вистрілили по одній міні з 82-мм міномета, таким чином намагаючись спровокувати українських військовослужбовців на вогонь у відповідь.

Заборонені мирними угодами 82-мм міномети та бронетехніка також були зафіксовані поблизу Горлівки – бандити обстрілювали наші позиції неподалік Майорська та Зайцевого.

Ще один провокативний обстріл з ворожої БМП було помічено біля селища Луганське. Бойовики також застосовували стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети. На відміну від задіяних мінометів та БМП – ці обстріли були неприцільні й носили провокативний характер.

Маріупольский напрямок

Відбулося бойове зіткнення. Сили АТО успішно відбили напад і не понесли жодних втрат. Також в районі села Широкине зафіксовано один прицільний обстріл зі стрілецької зброї.

Як розповів сьогодні на брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, за минулу добу один військовослужбовець загинув, і троє отримали поранення.

За даними української розвідки, бойовики розташували танки, самохідні артилерійські установки калібром 100-мм та ракетні системи залпового вогню «Град» у районах Донецька, Комсомольского, Луганська, селищ Патріотичне, Стаханов і Старомихайлівки. Ця інформація вже передана спостерігачам з міжнародної місії ОБСЄ.

Також розвідка доповідає про ротацію кадрових офіцерів ЗС РФ, які здійснюють керівництво бойовиками. Зокрема, це – начальник штабу 5-ї окремої мотострілецької бригади підполковник Колосов та командир 2-го мотострілецького батальйону 11-го окремого мотострілецького полку підполковник Мамаєв.

Продовжуються внутрішні чвари серед російських військовослужбовців та бойовиків за право розграбовувати окуповані території. Так, кадрові російські військові розкрадають металеві конструкції Донецького аеропорту для подальшої здачі на металобрухт. Це призвело до зіткнення з бойовиками з так званої «військової прокуратури», що призвело до втрат з обох боків.

Також за даними розвідки, представники російського шоу-бізнесу продовжують демонструвати свою підтримку злочинцям, які загарбали українські території. Зокрема, невдовзі очікується приїзд Міхаіла Порєчєнкова, який раніше стріляв по позиціях українських бійців під час битви за Донецький аеропорт.

Українські військові допомагають жителям прифронтової зони і подарували свято дітям одного з дитячих садочків

Група офіцерів цивільно-військового співробітництва на Маріупольському напрямку завітали з візитом до дитсадка у Волноваському району Донецької області.

Бійці привезли з собою гарний настрій, а також іграшки, солодощі, книжки, олівці, фарби, альбоми.

1511121314

У Донецькій області оперативники затримали трьох бойовиків так званої «ДНР»

Один бойовик був затриманий СБУ у Краматорську, де він свого часу перебував у лавах бандформування.Під час обшуку у зловмисника було вилучено три пістолети, набої та деталі до пістолетів невстановленого зразка.

21

Другого затримала українська поліція у Слов’янську. Приводом стало посвідчення члена незаконного бандформування, яке було знайдено у схроні, виявленому напередодні в околицях міста.

PM431image001

Встановлено, що він вступив до бандформувань одразу після захоплення Слов’янська, отримав прізвисько «Борода»  та до самого звільнення міста чергував на блокпостах. Ще одного посібника бойовиків було затримано у Дзержинську.Спершу він чергував на блокпостах так званої «ДНР», але коли йому не заплатили обіцяних грошей, втік до Донецька, де працював на будівництві і став інформатором бойовиків. До Вашої уваги – відео із зізнанням затриманого.

Ще один громадянин покинув лави бандформування «ЛНР» і повернувся на підконтрольну Україні територію в рамках програми СБУ «На тебе чекають вдома»

Після захоплення злочинцями Луганська, чоловік вступив до незаконного збройного формування. Згодом він розчарувався в ідеях сепаратизму: обіцяна заробітна плата не виплачувалася, керівниками призначалися люди з кримінальним минулим, постійно надходили погрози розправи з боку бойовиків. Почувши про програму СБУ, він повернувся з окупованої території до своїх рідних. За співпрацю з правоохоронними органами, його може бути звільнено від кримінальної відповідальності.

На Донеччині оперативники виявили чергову схованку з 5 кг тротилу та двома гранатами

Схрон був облаштований поблизу села Миролюбівка Красноармійського району Донецької області.

3132

Українські волонтери оснастили сучасним навігаційно-радіолокаційним радаром фрегат ВМС ЗСУ «Гетьман Сагайдачний»

Радар значно розширює тактичні можливості корабля, підвищує рівень виявлення цілей, їх класифікації, та рівень навігаційної безпеки.

41

Українські воїни повертаються додому після служби в зоні АТО

Вчора до Львова повернулися 300 бійців зведеного підрозділу Військової служби правопорядку, які упродовж трьох місяців підтримували порядок на території, підконтрольній українським військам на сході України.

5851525354555657

Президент України Петро Порошенко відзначив державними нагородами українських військових

З нагоди Дня Збройних Сил України та за значний особистий внесок у зміцнення обороноздатності України, мужність, самовідданість і високий професіоналізм під час виконання військового обов’язку загалом нагароди отримали 77 українських військових. Серед нагороджених, 13 українських військовослужбовців отримали ордени Богдана Хмельницького III ступеня.

61

І наприкінці хочеться привітати всіх українських патріотів, які вдень і ніч допомають нашим військовим, із Днем Волонтера. Волонтери прийшли на допомогу, доставляючи нашим бійцям необхідне спорядження, та пліч-о-пліч стали на захист України як добровольці у Збройних Сил України, Національній гвардії та добровольчих батальйонах.

Волонтери допомогли забезпечити армію й тепер реформують державу. З такими патріотами, чия кількість із кожним днем зростає, Україна зможе відновити територіальну цілісність та здобути мир. Дякуємо вам за все і зі святом вас!

ЗСУ-1

Команда офіцерів Інформаційно-аналітичного центру Національної безпеки України приєднується до побажань українським військовим! Слава Україні та її Збройним Силам!

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар