Французи запустили в космос ракету з українським двигуном (ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

З космодрому Куру у Французькій Гвіані учора, 3 грудня, запустили ракету-носій Vega з двигуном українського виробництва. Ракета вивела на навколоземну орбіту зонд Lisa Pathfinder, призначений для перевірки загальної теорії відносності Альберта Ейнштейна.

Про це повідомив Укрінформ з посиланням на прес-службу компанії Arianespace.

“Запуск ракети-носія Vega з космодрому SLV (Куру) відбувся о 1:04 ранку за місцевим часом у Французькій Гвіані. Vega вивела на планову еліптичну орбіту Землі зонд-демонстратор Lisa Pathfinder через 1,45 год після старту”, – повідомила Arianespace.

Космічний апарат має досягти робочої орбіти у точці Лагранжа (L1) на відстані приблизно в 1,5 млн км від Землі, щоб розпочати наукові дослідження.

Конструкторське бюро «Південне», у рамках контракту з компанією Avio (Італія), розробляє маршевий двигун РД-843. Він входить до складу рідинної рушійної установки розгінного блоку європейської ракети-носія «Вега». Завдання двигуна – створення тяги, управління вектором тяги за тангажем і рисканням, маневрування розгінного блоку, відведення розгінного блоку з орбіти.

Відео eurointegration.com.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар