Ворожі провокації зафіксовано по всій лінії зіткнення (РНБО)

Луганський напрямок. За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, противник вчора порушив режим тиші поблизу с. Троїцьке, де зафіксовано кілька пострілів з кулемета.

Донецький напрямок. У сел. Луганське поблизу Світлодарська ворог тричі застосував гранатомети. В околицях Горлівки епіцентром бойових дій вчора було сел. Новгородське, де працювали снайпери бойовиків, а також 1 раз було зафіксовано обстріл з БМП. Тут противник намагається скористатися ландшафтом і максимально близько підійти до передових позицій сил АТО. Втім, – безуспішно.

Поблизу Авдіївки вчора ввечері відбулося бойове зіткнення сил АТО з окупантами. Бойовики висунулися з Ясинуватої, і після півгодинного бою відступили. Також поблизу Красногорівки відбулося 2 ворожих обстріли з 82-мм міномета. В цілому обстановка на західних околицях Донецька без змін – традиційно ворожі провокації зафіксовано по всій лінії зіткнення на цій  ділянці.

Маріупольський напрямок

Найбільшу кількість ворожих провокацій зафіксовано у Гранітному. Зокрема, противник обстріляв з 82-мм мінометів місцевий парк. Також ворог, що контролює лівий берег Кальміуса, кілька разів відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Ще провокації окупантів зафіксовано у Новотроїцькому та Широкиному.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – було поранено.

За інформацією ГУР МОУ, після проведення ротації командного складу російських окупаційних військ, командири передових загонів бойовиків не можуть організувати взаємодію між собою. Це призводить до збільшення кількості випадків «дружнього вогню». Три дні тому до Донецької обласної лікарні доставлено чотирьох поранених та тіла трьох загиблих бойовиків.

Українські спецслужби блокують канали фінансування бойовиків

СБУ заблокувала банківський рахунок Дмитра Ляміна, який донедавна був так званим «міністром палива, енергетики та вугільної промисловості ЛНР». На рахунку зберігалося 64 тисячі доларів США.

Вчора у Красноармійську на Донеччині було знешкоджено вибуховий пристрій

Вибухонебезпечний предмет було знайдено автовласником біля гаража. Завдяки вчасному інформуванню правоохоронних органів, а також грамотних дій спеціалістів-вибухотехніків жертв серед мирного населення вдалося уникнути.

На Донеччині було виявлено схрон одного з учасників НЗФ

Зі схованки, яку було розташовано на глибині близько півметра, вилучено 2 протитанкових гранатомета, 5 бойових гранат, а також більше тисячі патронів калібру 5,45 мм. У ході оперативних заходів було встановлено, що цей схрон обладнав мешканець міста Гірник. У 2014 році він вступив до лав бойовиків і планував постачати зброю та боєприпаси на ворожі блокпости.

25212223

На Львівщині відбулися практичні заняття нацгвардійців з розвідувальної діяльності в лісі

Військовослужбовці командно-штабного факультету тренувалися у спостереженні й веденні дозору. Вони поділилися на бойові трійки та четвірки, і відпрацювали навички, необхідні для роботи у команді.

3331

Українські військові дбають про дітей, які живуть у прифронтових містах

Військовослужбовці забезпечили супровід дітей, які виїжджали з с. Кримське Новоайдарського району Луганської області до оздоровчих закладів.

3331324341454647

Також українські волонтери передали Військово-медичному клінічному центру Західного регіону у Львові багатопрофільну пересувну рентген-систему 

Наразі у центрі проходять лікування 33 учасника АТО. Рентген працюватиме у нейрохірургічній операційний та допоможе нашим медикам ефективно надавати медичну допомогу бійцям.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар