РНБО: українські правоохоронці перешкодили теракту (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Хроніка подій, що сталися у зоні проведення АТО за минулу добу

Луганський напрямок

Вперше за тиждень противник порушив режим тиші у Щасті. Пізно ввечері близько години з правого боку Сіверського Донця ішов обстріл наших позицій з гранатометів та 82-мм міномета.

Далі по лінії фронту аж до Світлодарська режим тиші дотримувався зразково. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Двома «гарячими точками» залишаються північні околиці Горлівки та західні околиці Донецька. Бойові дії ведуться здебільшого у другій половині дня. Для провокативних обстрілів ворог застосовує стрілецьку зброю та гранатомети. Окрім цього, поблизу Мар’їнки та Красногорівки бойовики двічі застосували 82-мм міномети. Найбільша кількість ворожих провокацій зафіксована у Зайцевому, Пісках та Мар’їнці.

Маріупольський напрямок

Ворог проявляв активність поблизу с. Чермалик, один раз відкривши вогонь з лівого берега Кальміуса.

Дещо неспокійніше вчора було у Широкиному, де противник здійснив кілька провокацій, застосувавши зокрема, 82-мм міномет і гранатомети.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено.

Також 2 військовослужбовців ЗСУ загинули внаслідок підриву на міні. Це сталося північніше Бахмутської траси, поблизу с. Кримське.

Співробітники Національної поліції у Донецькій області успішно затримали сепаратистів, які намагалися сховатися в Авдіївці

Правоохоронці затримали двох членів незаконних збройних формувань, які брали активну участь у захопленні держустанов міста у 2014 році.

Крім того, поліцейські встановили особи понад 10 місцевих мешканців, які воюють на боці окупантів. Правоохоронці провели ретельний огляд важливих об’єктів інфраструктури міста, покинутих будинків, зруйнованих будівель. В одному з будинків була виявлена розтяжка з гранатою Ф-1 та близько 80 набоїв до автоматичної зброї.

282929-129-229-329-421222324252627

У м. Лисичанськ Луганської області поліцейські затримали бойовика, який готував теракт

У затриманого вилучено карту сусіднього м. Рубіжне, на якій було позначено об’єкт, де готувалася диверсія. Встановлено, що чоловік ніс службу у лавах бандформування «Оплот». Зловмисник займався прикриттям пересування військ бойовиків, патрулював місто Донецьк та брав активну участь у бойових діях проти сил АТО. Наразі співробітники поліції встановлюють спільників затриманого, які також планували скоїти терористичний акт.

3231

Служба безпеки України виявила схованку зі зброєю

У лісосмузі поблизу селища Побєда Новойдарського району правоохоронці вилучили зі схрону гранати РГД-5 та Ф-1 із запалами та майже півтисячі набоїв різного калібру.

4241

Національні гвардійці беруть участь у патріотичному вихованні українських школярів

Група офіцерів Нацгвардії провели урок патріотичного виховання у прифронтовому с. Чермалик, що на Донеччині. Для шкільної бібліотеки військовослужбовці передали книжки з історії та культури України.

Шкільна бібліотека користується великою увагою не лише у школярів, а й у наших військовослужбовців. Також гвардійці подарували школі розвиваючі ігри, м’ячі та спортивний одяг.

565152535455

В українській армії триває процес декомунізації

Президент України підписав указ, яким впорядковується присвоєння почесних найменувань військовим частинам, установам, вузлам зв’язку, органам та підрозділам ЗСУ, НГУ, ДПСУ та ДССТ. З назв українських військових підрозділів виключена згадка про ордени колишнього СРСР, старі назви перейменованих міст тощо. Це зробить назви українських бригад та полків більш компактними та позбавить їх радянського змісту. Старі відзнаки та клейноди займуть належне місце в музеях.

Збройні Сили України нарощують співпрацю з західними союзниками

Американські інструктори розпочали підготовку групи українських фахівців Сил спеціальних операцій, які після завершення навчання готуватимуть вітчизняних спецпризначенців. Курс за системою «командос» США триватиме півроку. Добір кандидатів для участі в курсі відбувався з урахуванням рівня фізичної підготовки, стану здоров’я і морально-психологічного стану.

Складати іспити виявили бажання військовослужбовці з усіх видів та родів військ, але пріоритет надавався спецпризначенцям, десантникам та розвідникам, що несуть службу на контрактом і мають досвід участі в АТО.

61626364656667

Центр знешкодження вибухонебезпечних предметів та розмінування відвідала делегація ЗС Швеції

Шведська делегація запропонувала українським спеціалістам взяти участь у міжнародних навчаннях з протидії саморобним вибуховим пристроям «Bison Counter — 2016» (Байзон Каунтер – 2016), які відбудуться в Швеції у серпні наступного року. У навчаннях братимуть участь підрозділи країн-членів НАТО, отже в українських військових саперів буде можливість перейняти досвід роботи відповідно до вимог міжнародних стандартів STANAG та SOP.

7172737475767778

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар