СБУ затримала терориста-орденоносця (зведені дані РНБО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Інформація про події в зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу

Луганський напрямок

Бойовики один раз порушили режим припинення вогню на Бахмутській трасі біля селища Новотошківське, застосувавши великокаліберні кулемети та гранатомети.

Донецький напрямок

Ворог порушив перемир’я біля Новгородського та Верхньоторецького. Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко, також фіксується підвищене напруження обстановки в районі аеропорту, зокрема біля селищ Піски та Авдіївка. Бандформування відкривали вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Водночас на захід від Донецька бойовики двічі застосували 82 мм міномети по наших позиціях неподалік від Мар’їнки та Красногорівки. Вогонь вівся неприцільно, тож ворожі міни не долетіли до наших позицій і не становили загрозу життю військовослужбовців.

Проте факт використання мінометів свідчить, що бойовики порушують Мінські домовленості та угоди щодо відведення озброєння калібром менш ніж 100 міліметрів. На південь від Донецька, бойовики, які розташувалися біля Докучаєвська, здійснили один неприцільний обстріл по позиціях української армії біля Березового.

У звязку з цимГенеральний штаб Збройних Сил України та спостережна місія ОБСЕ домовилися про оперативний обмін інформацією

Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерала армії України Віктор Муженко поінформував представників міжнародної місії про факти застосування важкого озброєння з боку незаконних збройних бандформувань – РСЗВ, 120-мм та 82-мм мінометів. ГШ ЗСУ та СММ ОБСЄ домовилися про обмін інформацією з питань, спрямованих на виконання Мінських домовленостей та реагування на факти порушення режиму тиші на лінії фронту.

1211

Маріупольський напрямок

Єдиним місцем обстрілів було село Широкине – бойовики двічі вели прицільний вогонь спочатку зі стрілецької зброї, а потім гранатомета.

За минулу добу внаслідок бойовий дій жоден український військовий не загинув, троє зазнали поранень.

В оперативному командуванні «Захід» проводиться комплекс заходів з протидії диверсіям на території військових об’єктів

За сигналом було зібрано офіцерів, які в цілодобовому режимі відслідковують оперативну обстановку в місцях дислокації підпорядкованих військових частин. Під час тренувань протидиверсійного резерву було перевірено алгоритм дій військовослужбовців при спробі захоплення КПП військової частини з боку умовного противника, знешкодження групи зловмисників в разі її проникнення на територію військового містечка.

???????????????????????????????232425???????????????????????????????

На Херсонщині розпочалися бригадні тактичні навчання військовослужбовців ВДВ ЗСУ

У навчаннях задіяно понад 3 тисяч осіб та близько 500 одиниць бронетанкової та автомобільної техніки. Десантники здійснили марші протяжністю до 700 км своїм ходом та залізницею. Військовослужбовці налагодили систему охорони та оборони та замаскували техніку. Було проведено інженерну розвідку району зосередження, обладнані фортифікаційні споруди. Військові встановили міни та зробили проходи у мінних полях умовного противника. Тривають тактико-спеціальні навчання з бойовою стрільбою. В ході активної фази бригадних навчань ВДВ залучатимуться підрозділи Повітряних Сил та Сухопутних військ ЗСУ.

???????????????????????????????31323334353637383939-139-239-339-439-539-639-739-839-939-1039-1139-1239-13

Поліція затримала в селі Нескучне Великоновосілківського району Донецької області 24-річного хлопця, який обґрунтовано підозрюється в участі в лавах незаконних збройних формувань

У травні 2014 року затриманий виїхав до Донецька, де добровільно вступив до лав бойовиків. Зловмисник чергував на блокпосту і здійснював незаконну перевірку документів і огляд транспортних засобів, які перетинали лінію розмежування. Крім того, за місцем мешкання молодика вилучено марихуану та пристосування для вживання наркотичних засобів.

41

У Слов’янську затримано бойовика – «орденоносця» бандформування «ДНР» на прізвисько «Грім»

Зловмисник вступив до лав бойовиків ще у травні 2014 року, зокрема чергував на блокпостах і «полював» на українських патріотів. Після звільнення міста, він втік до Донецька, де працював у злочинній організації «поліція ДНР». Наприкінці жовтня бойовик приїхав до Слов’янська збирати інформаціб про кількість і пересування військовослужбовців і техніки ЗСУ. Під час обшуку в квартирі підозрюваного вилучено автомат Калашникова, 90 набоїв до нього, 2 гранати з запалами до них,  і 90 патронів калібру 5,45 мм, карту Слов’янська та Слов’янського району, на яку були нанесені позначки про розстановку сил військовослужбовців ЗСУ.

57515253545556

У Мар’їнці СБУ спільно з поліцією затримала бойовика з бандформування «Восток» на прізвисько «Малий»

До Вашої уваги – відео з прямою мовою затриманого.

У місті Часів Яр поблизу Артемівська співробітники СБУ затримали жінку-інформатора бойовиків. Місцева мешканка збирала та передавала ворогу інформацію про розташування сил АТО.

У Старобільському районі Луганської області СБУ затримала начальника ізолятора тимчасового утримання Національної поліції – офіцера у званні майора. Зловмисник намагався придбати кілограм тротилу та гранати до підствольного гранатомета. Встановлено, що родич зловмисника є одним з ватажків злочинної організації «народна міліція ЛНР». Під час затримання майор намагався втекти, але був спійманий.

У Зміївському районі Харківської області співробітники СБУ знешкодили диверсанта з бандформування «ЛНР», який прибув з Росії. Він планував організувати терористичний акт під час масових заходів 21 листопада. У зловмисника вилучено бойові гранати Ф-1 та РГД-5, обріз мисливської рушниці з набоями, а також так званий «військовий квиток» та псевдо нагороди, видані бандформуванням «ЛНР».

6261

Ще двоє чоловіків скористалися програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

Під впливом сепаратистської пропаганди молодики приїхали в Донецьк, де будували фортифікаційні споруди для одного з бойовиків. Потім вони були направлені до навчального центру, де спеціальну військову підготовку викладають інструктори з числа військовослужбовців ЗС РФ. Хлопці своєчасно зрозуміли помилковість свого вибору, та вирішили скористатися можливістю повернення до мирного життя. До Вашої уваги – відео з покаянням екс-бойовиків.

У Запорізькій області, неподалік залізничної колії, що зв’язує Маріуполь з країною, співробітники СБУ та поліції виявили схованку з вибухівкою та боєприпасами.

Зі схрону вилучено гранатомет РПГ-26, гранати РГД-5 та Ф-1 із запалами, набої калібру 7,62 мм, 3 200-г тротилові шашки та 2 сигнальні ракети.

71

Також у лісосмузі неподалік села Горянівське на північно-західній околиці Дніпропетровська була виявлена ще одна схованка. Звідти вилучили 425 набоїв калібру 5,45 мм, чотири гранати РГД-5 із запалами, 24 набої для зенітної установки та прапор сепаратистської організації.

Благодійники подарували нашим десантникам пересувний стоматологічний кабінет, облаштувавши його у кузові військової вантажівки

Його обладнання дозволяє виконувати абсолютно всі види стоматологічного лікування. До того ж, кабінет рухомий і повністю автономний, тому військовослужбовці зможуть отримати сучасні стоматологічні послуги прямо на бойових позиціях. За добу тут можна надати допомогу щонайменше 20 пацієнтам.

8581828384

Наприкінці хочеться привітати кожного з нас, але найголовніше тих, хто зараз на передовій, із Днем Гідності та Свободи. Завдяки українським військовим, волонтерам і державі, що разом боряться проти держави-агресора та її найманців, мільйоні українців можуть жити в мирі та не боятися, що іноземний загарбник забере нашу свободу.

91

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар