Українець, який загинув в Італії, отримав орден “За мужність” посмертно (ФОТО)

Петро Порошенко нагородив посмертно орденом “За мужність” українця Анатолія Короля, який загинув у Італії, захищаючи людей від озброєних грабіжників. Про це інформує прес-служба Президента України.

“Вдячний президенту Серджіо Маттареллі, який відзначив героїчний вчинок нашого співвітчизника нагородою і назвав Анатолія “справжнім героєм нашого часу”, – ідеться в повідомленні на сторінці Президента.

Зараз Петро Порошенко перебуває із офіційним візитом у Італії. Президент разом з дружиною взяв участь у молитві за Україну в Соборі Святої Софії в Римі та виступив перед представниками української громади.

“Вдячний представникам української громади за кордоном, голос якої був чутний у Римі, Берліні, Лондоні, Мюнхені, в Парижі – по всій Європі”, – написав Президент.

Нагадаємо, Анатолій Король загинув від рук грабіжників, намагаючись завадити їм пограбувати супермаркет у містечку Кастелло ді Чістерна. Свідками спроби пограбування були декілька людей, але лише Анатолій спробував зупинити зловмисників. Нагороду родині героїчно загиблого українця також вручив президент Італії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар