Верховна Рада провалила «безвізовий пакет». Європейці розчаровані

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Депутат Європарламенту Пятрас Ауштрявічус, який очолює групу дружби з Україною, стверджує, що Верховна Рада має ще час для прийняття «безвізового пакету», але він закінчується, передає Європейська правда.

Як відомо, Верховна Рада у четвер змогла проголосувати лише за 2 з 13 необхідних для запровадження безвізового режиму законопроекти.

«Часу дуже мало. Насправді навіть кінець жовтня у Брюсселі називали надто пізнім терміном. Судячи з усього, наступний тиждень – це останній шанс, щоб встигнути [для прийняття рішення Єврокомісією] цього року», – зазначив парламентар.

Разом з тим Ауштрявічус зауважив: проблема не лише в тому, що Рада провалила «безвізовий пакет», а й у тому, що вона погіршила деякі документи, підготовлені до голосування.

«Нам потрібні не лише назви законів. Потрібна суть законів. А ряд законів, у тому числі про конфіскацію активів, після обробки у ВР стали гіршими. І якщо такі закони прийняти, це не буде зараховано Євросоюзом. Якщо депутати і далі будуть грати в політику замість того, щоб прийняти обдумане рішення, Україна програє», – застеріг євродепутат.

На думку Ауштрявічуса, провладна коаліція повинна терміново зібратися і домовитися про прийняття необхідних законів.

«Цей день в Раді був дуже неуспішним. Новини дуже погані, вони розчаровують», – заявив він і додав, що Україна може втратити перспективу відміни безвізового режиму саме через дії народних обранців.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар