Ситуація в зоні АТО: один військовослужбовець загинув, один – поранений

Вчора протягом півгодини ворог вів вогонь по позиціях українських військових поблизу Донецького аеропорту, використовуючи при цьому стрілецьку зброю та автоматичні гранатомети. За інформацією, про яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, внаслідок інциденту 1 український військовослужбовець загинув, ще 1 було поранено.

За минулу добу українські прикордонники зафіксували політ одного ворожого безпілотника в районі Маріуполя.

Обстановка у Сватовому

О 18:00 вчорашнього дня вдалося остаточно загасити пожежу на військовому складі. Також рятувальники ліквідували пожежі у будівлях, що розташовуються поряд. Сапери ведуть розвідку місцевості та знешкоджують боєприпаси, що розлетілися внаслідок вибухів. Усі небайдужі долучаються до допомоги постраждалим.

Ще один колишній бойовик повернувся додому – на територію, підконтрольну українській владі

Це стало можливим завдяки спеціальній програмі СБУ. Чоловік розповів, що влітку цього року він приєднався до бойовиків, зі зброєю чергував на блокпостах на в’їзді до Донецька та охороняв адміністративні будівлі, захоплені бойовиками. Дізнавшись про програму СБУ, колишній бойовик звернувся із заявою до правоохоронців та погодився співпрацювати зі слідством. Своє рішення він мотивував розчаруванням в ідеях сепаратизму, негативним морально-психологічним кліматом у середовищі бойовиків, катастрофічною економічною ситуацією та відсутністю перспектив працевлаштування на окупованій території.

Триває очищення українських силових структур

У зоні АТО співробітники СБУ та військової прокуратури «на гарячому» затримали прикордонників, які брали хабарі за незаконне переміщення товарів через лінію розмежування. Встановлено, що зловмисники встигли «зібрати данину» майже на мільйон гривень.На Дніпропетровщині співробітники військової контррозвідки СБУ затримали за шахрайство військовослужбовця Збройних Сил України. Під час спілкування з волонтерами солдат представлявся полковником – командиром бригади. Аферист розповідав їм вигадані історії про нібито поранених військовослужбовців, які потребують грошей на лікування і транспортування літаком до шпиталю. Впродовж жовтня на власну банківську картку ш

ахрая надійшло 52 тисячі гривень волонтерської допомоги. Більшу частину він переказав родичам, а решту грошей витрачав на власні потреби, зокрема на купівлю алкогольних напоїв. Також зловмисник привласнив бінокль, 4 радіостанції, 2 комп’ютерних планшета та інтернет-модем, які подарували військовій частині волонтери.

Тривають тренування десантників, що несуть службу на Миколаївщині

За два тижні бійці виконали 1172 стрибки з парашутом з літака Ан-26 та вертольота Мі-24. У ході навчань було зроблено акцент на дотриманні заходів безпеки.

31323335

В Україну з робочим візитом прибув начальник штабу сухопутних військ Збройних сил США чотиризірковий генерал Марк Міллі

Генерал проінспектував військовослужбовців зі складу 173 повітряно-десантної бригади армії США, які беруть участь у навчанні «Фіарлес Гардіан-2015». Марк Міллі залишився задоволеним діями своїх підлеглих та військовослужбовців Національної гвардії і заявив, що після завершення візиту він доповість своєму керівництву про те, що співпрацю з Україною у галузі безпеки потрібно продовжувати й посилювати.

4647484949-149-3

МВС України продовжує акцію «Від щирого серця», в рамках якої правоохоронці допомагають родинам учасників бойових дій

Нещодавно працівники Славутського райвідділу міліції (Хмельницька область) завітали до пані Тетяни, щоб допомогти їй по господарству. Її зять Віктор уже понад 7 місяців перебуває у зоні АТО. Дільничний інспектор Євген Бендюг зібрав команду зі своїх колег і допоміг пані Тетяні підготуватися до зими та нарубати дров.

Через контрольний пункт «Зайцеве» прослідували 7 автівок з гуманітарним вантажем від вітчизняної благодійної організації, яка передала жителям Донецької області будматеріали, сантехніку та дитячі гігієнічні набори.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар