РНБО: Україна відводить танки на Донецькому напрямку (ФОТО, ВІДЕО)

За минулу добу на лінії розмежування провокацій НЗФ не було. Польотів БПЛА в зоні АТО не зафіксовано. 1 українського воїна було поранено внаслідок розриву гранати. Це сталося поблизу Мар’їнки, де військовослужбовець виконував завдання з розмінування території.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Україна розпочала відведення танків на Донецькому напрямку поблизу Артемівська

Найближчим часом планується відвести артилерійські системи та міномети. Процес відведення відбувається під контролем спостерігачів місії ОБСЄ.

111213

Водночас фахівці СММ продовжує фіксувати порушення умов відведення зброї з боку противника. Безпілотник місії знову зафіксував два танки бойовиків в районі села Безіменне та 25 танків і іншу військову техніку біля села Сонцеве, що на Маріупольскому напрямку. Україна дотримується Мінських домовленостей, але у разі будь-яких провокативних дій окупантів, наша армія оперативно поверне військову техніку на передову.

Українські сапери знешкоджують міни та вибухівку у зоні АТО

В районі Станиці Луганської сапери провели інженерну розвідку і розчистили мінні поля, знешкодивши 250 протитанкових та 50 протипіхотних мін. Також поблизу селища Нижнє група військових інженерів розмінувала 200 протитанкових мін, а біля ТЕС у місті Щастя – ще 40 вибухових пристроїв. Усього протягом тижня було знешкоджено близько 500 вибухонебезпечних предметів.

2521222324

Затримано терористів, які здійснили вибух біля будівлі СБУ в Одесі три тижні тому

Українські правоохоронці доклали максимум зусиль для розкриття справи – проведено 22 обшуки та затримано трьох виконавців злочину. Встановлено, що злочинна група отримувала вказівки з Росії та окупованого Криму. Там же розроблявся і сценарій злочину. Більше того, учасник групи, що закладав вибухівку, пройшов  спеціальну диверсійну підготовку у військовому центрі в РФ.

333132

В Авдіївці на Донеччині Служба безпеки України затримала місцевого мешканця – інформатора бандформування «ДНР»

Зловмисник збирав інформацію про розташування та чисельність українських підрозділів, і передавав її бойовикам. Також затриманий «підпрацьовував» корегувальником вогню ворожої артилерії.

Поблизу селища Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області Служба безпеки України спільно з військовослужбовцями Збройних Сил України затримала бойовика, який воював ще під орудою Ігоря Гіркіна у Слов’янську. Триває слідство.

Також СБУ затримала 3 осіб, які планували створити антиукраїнське «підпілля» у Лисичанську

Очолював групу колишній десантник, який ухилився від мобілізації до Збройних Сил України, і планував зробити кар’єру у лавах бандформування «ЛНР». Зловмисники передавали НЗФ відомості про місця дислокації підрозділів сил АТО. За шифровану передачу відомостей електронними каналами відповідав професійний комп’ютерник.

У Одесі було перекрито канал фінансування бойовиків на сході України

Співробітники СБУ затримали місцеву мешканку, яка у складі групи під керівництвом російських спецслужб займалася «відмиванням» грошей, викрадених із українських банків на окупованих територіях.

Вдалося блокувати 2 банківські рахунки, на яких було понад 200 тис. грн.

Збройні Сили України посилюють співпрацю з західними союзниками

На базі Навчального центру Високомобільних десантних військ, що на Житомирщині, українські військовослужбовці продемонстрували бойовий вишкіл делегаціям Збройних сил США та Великої Британії.

Іноземні гості спостерігали за етапами навчання, тренування та бойового злагодження мобілізованих бійців та військовослужбовців-контрактників. Варто зазначити, що результатом українсько-британської співпраці стало проведення спільних тренінгів для інструкторів центру у липні, серпні та вересні. У майбутньому планується залучити до тренувань представників ЗС США.

49-1441424344454647484949-149-249-349-449-549-649-749-849-949-1049-1149-1249-13

За інформацією, підготовленою УКМЦ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар