Ситуація в зоні АТО: дані РНБО

За минулу добу ворожих провокацій на лінії фронту не зафіксовано. Внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Польотів ворожих безпілотників також не було. Таку інформацію повідомив сьогодні, 19 жовтня, на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Триває процес відведення озброєння від лінії розмежування

Спостерігачі ОБСЄ вже завершили верифікацію відведених озброєнь. Перший етап відведення на Луганському напрямку буде завершено після оприлюднення офіційного звіту місії. Нагадаємо, що відведення озброєнь з боку противника розпочнеться 20 жовтня.

Інформаційно-пропагандистська війна на передовій триває

На мобільні телефони українських військовослужбовців надходять SMS-повідомлення сепаратистського та деморалізуючого змісту. За допомогою спеціального обладнання та програмного забезпечення бойовики «ламають» мережу ретрансляційних вишок операторів стільникового зв’язку та підключаються до неї.

Згодом, коли у зоні покриття з’являються номери, які раніше не реєструвалися у цьому районі, програма-робот автоматично надсилає на телефон цього абонента SMS-повідомлення пропагандистського змісту. Зрозуміло, що для розсилки такого «спаму» на окуповані території прибуло спеціальне обладнання та фахівці з Росії.

Українські спецслужби попереджають спроби незаконного перевезення вантажів через лінію зіткнення

Поблизу села Врубівка Попаснянського району Луганської області правоохоронці затримали мікроавтобус, який, зокрема, перевозив алкогольні тютюнові вироби.

Ще один мікроавтобус було зупинено біля селища Новотроїцьке Волноваського району на Донеччині.

Українські десантники підтримують високий рівень боєздатності своїх підрозділів

Військовослужбовці 25-ї окремої повітряно-десантної бригади взяли участь у військовій естафеті. Серед вправ, які пройшли десантники, – біг на короткі дистанції, подолання смуги перешкод, евакуація пораненого бійця, надання першої медичної допомоги та перенесення вантажів. Десантники вкотре довели, що вони – еліта Збройних Сил України, і готові у будь-яку мить дати відсіч ворогу.37

Бійці Нацгвардії відвідали центр реабілітації дітей у Слов’янську

Військовослужбовці принесли дітям солодощі, і отримали від вихованців закладу саморобні вироби з патріотичною символікою та малюнки.

464142434445

До Львова прибули школярі з прифронтових територій Донбасу

Діти беруть участь у спільному проекті донецької та закарпатської міліції «Схід і Захід – разом». Після теплої зустрічі та смачного обіду на юних мандрівників чекала екскурсія, під час якої гості занурилися в атмосферу давнього Львова. Далі на дітей чекає 11-денна подорож мальовничими місцями України.

515253555658

Через контрольний пункт «Новотроїцьке» прослідував автомобіль з гуманітарним вантажем. Вантажівка перевозила на окуповану територію 22 т продуктів харчування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар