Минулої доби окупанти на Донбасі застосували 122-мм артилерію та міномети

© mediarnbo.org

На лінії зіткнення протягом минулої доби спостерігалося подальше порушення Мінських домовленостей з боку бойовиків російсько-окупаційних військ. Ворог застосовував артилерію калібру 122 мм та міномети.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Загалом минулої доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 52 обстріли наших оборонних позицій. 50 з них визначені як прицільні.

При цьому, свідомо порушуючи Мінські домовленості, ворог здійснив 14 пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустив близько 90 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

Беручи до уваги активність російсько-окупаційних військ, та з метою збереження життя та здоров’я особового складу українських військових, наші захисники 19 разів відкривали вогонь у відповідь.

Зазначимо, що наші військові застосовували виключно дозволене Мінськими угодами штатне піхотне озброєння.

Внаслідок ворожих обстрілів отримали поранення двоє військовослужбовців. Ще один військовий отримав поранення внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої під час виконання інженерних заходів. Усіх поранених доставлено до військових мобільних госпіталів. Стан здоров’я одного з військовослужбовців – важкий, ще двох захисників – середньої важкості.

Луганський напрямок

Зафіксовано 11 прицільних обстрілів наших оборонних позицій.

Під ворожими обстрілами з мінометів калібрів 120 та 82 мм неодноразово перебували захисники Зайцевого та Луганського. На цьому напрямку загалом окупанти випустили близько 80 мін цих калібрів.

Провокаційні обстріли з озброєння БМП, гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів противник вів в бік оборонців Луганського, Троїцького та Майорська.

Донецький напрямок

Зафіксований 41 ворожий обстріл.

З 02:00 ночі, протягом години, та близько 19:00 противник застосовував артилерію калібру 122 мм по захисниках Широкиного. Загалом зафіксовано 14 артилерійських пострілів в бік українських військових.

Під мінометні обстріли калібру 82 мм потрапляли захисники Пісків та шахти Бутівка.

З гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник вів провокаційний вогонь в районі н.п. Павлопіль, Мар’їнка, Водяне, Широкине, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Талаківка, Лебединське, Кам’янка, Гнутове, Авдіївка, Новотроїцьке, Піски та шахти Бутівка.

При цьому зафіксовано ведення ворожого вогню з озброєння БМП по захисниках Новотроїцького та Водяного, із зенітної установки ЗУ-23-2 – в районі Авдіївки, а по оборонцях Водяного, Талаківки, Гнутового та шахти Бутівка вели вогонь ворожі снайпери.

Інформація Головного управління розвідки Міноборони України

Російське окупаційне командування посилює адміністративно-поліцейський режим на тимчасово окупованій території сходу України. Зокрема, на фоні пропаганди місцевими ЗМІ необхідності «попереджувальних антитерористичних заходів» здійснюється підготовка підрозділів російських окупаційних військ до проведення спільно з т.зв. «міністерствами державної безпеки та внутрішніх справ ДНР» силових дій та т.зв. «зачисток» у Тельманівському та Старобешівському районах Донецької області.

Передбачається, що у ході проведення заходів місцевому населенню буде обмежено в’їзд-виїзд, здійснюватимуться обшуки у місцях проживання, та опитування з метою виявлення проукраїнськи налаштованих громадян.

Крім того, у з’єднаннях і частинах т.зв. 1 та 2 АК російсько-окупаційних військ у ході бойової підготовки, під виглядом «відбиття нападу диверсійно-розвідувальних груп», відпрацьовуються варіанти застосування зброї проти місцевого населення у разі загрози захоплення пунктів постійної дислокації російсько-окупаційних військ та об’єктів місцевої інфраструктури.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар