За добу в АТО поранили 4 українських військових

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
фото: bigmir.net

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих в лавах українських військ немає, 4 українських військових отримали поранення.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Вчора окупанти здійснили по одному мінометному обстрілу у Новотошківському та Кримському. Ці порушення режиму тиші припали на часовий проміжок між 20 та 21 годинами.

Донецький напрямок

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, минулої доби тут різко загострилась ситуація. З 5 до майже 9 ранку російсько-окупаційні війська вели інтенсивний вогонь з важкого озброєння по позиціях українських військових на ділянці фронту Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка». В обох місцях ворог застосовував міномети, а поблизу Авдіївці також вів вогонь з танків. Кількість снарядів, випущених під час цієї збройної провокації, наблизилась до позначки «80». Українські військові оперативно зреагували на загострення ситуації та відкрили вогонь у відповідь у співмірному обсязі, в тому числі з бронетехніки.

Ще по одній збройній провокації з легкого озброєння вчора відбулося в Кам’янці та Пісках.

Вчора на Донецькому напрямку відбулося 5 збройних провокацій, зокрема 2 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Традиційно більшість обстрілів припали на південні приморські рубежі. У Березовому бойовики провели обстріл з гранатометів різних систем та кулеметів, який тривав більше години. У Водяному окупанти провели 4 обстріли, одних з яких був мінометним. По два обстріли з легкого озброєння було зафіксовано в Павлополі та Талаківці.

Вчора на Маріупольському напрямку сталося 9 обстрілів, зокрема 1 – з важкого.

Надзвичайно вдалим для України виявився завершальний день на «Іграх Нескорених» у Торонто

Українські збірна вчора виборола сім медалей – 5 золотих та 2 срібних. Відзначилися наші лучники, а також плавець Павло Будаєвський, який виборов одразу 4 золотих медалі на різних дистанціях. Таким чином, на Іграх Нескорених наші військовослужбовці та ветерани здобули 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзові нагороди.

Довідка. «ІГРИ НЕСКОРЕНИХ» (англ. Invictus Games) — міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов’язку, засновані Принцем Гаррі. Перші Ігри відбулись 2014 року у Лондоні та стали яскравим свідченням того, на що здатні військові, які захищають свою країну, і наскільки незламною є їхня воля до життя. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри у Орландо, а у 2017 році Ігри Нескорених відбулися у Торонто (Канада) і вперше українська команда військових взяла у них участь.


Військовослужбовці НГУ зі Слобажанської бригади затримали бойовика. Це сталося на блокпосту біля с. Катеринівка Донецької області. Він давно перебував у розшуку через участь у бандформуванні «ЛНР» у 2014-2015 роках.

На півдні України пройшли бригадні тактичні навчання однієї з танкових бригад

У ході тренувань три батальйонно-тактичні групи, посилені артилерійськими та механізованими підрозділами, здійснили стокілометровий марш із району зосередження. Далі, розгорнувшись в бойові порядки, війська перейшли у наступ і атакою з ходу знищили опорні пункти умовного противника та зайняли нові позиції.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар