“Зірка” U-19 мінімально поступилась одноліткам з київського “Динамо”

У заключному матчі першого кола чемпіонату України U-19 футболісти кропивницької «Зірки» мінімально поступились одноліткам з київського «Динамо».

Наші суперники є лідерами турнірної таблиці внутрішньої першості, а також лідирують у своїй групі Юнацької Ліги УЄФА, пише прес-служба ФК “Зірка”. Тож, зрозуміло, що підопічних Руслана Бідненка очікував дуже й дуже важкий поєдинок.

З перших хвилин контроль над м’ячем очікувано захопили кияни. Але перший удар по воротах наносила кропивницька команда. Павло Замуренко, після того, як перехопив м’яч у центрі поля, здалеку пробив низом – трохи неточно. Загалом, у перші десять хвилин гри господарі більше атакували флангами, але декілька разів їх зупиняв піднятий лайнсменом прапорець, котрий сигналізував про положення поза грою.

Лише в середині першої сорокап’ятихвилинки підопічним Юрія Мороза вдалось довести атаку до логічного завершення – удару по воротах. Після подачі від Руслана Кошелєва з правого флангу верхову дуель у штрафному майданчику захисникам «Зірки» програв Сергій Булеца. Але м’яч відскочив до Владислава Алєксєєва, котрий здалеку пробив значно вище поперечини. Прикрий епізод трапився на 27-й хвилині. Через пошкодження залишив поле Кирил Негря, а замість нього вийшов Вадим Прадунець. Небезпечна контратака за його участі пройшла в гостей на 31-й хвилині матчу. Вибігаючи контрвипадом три в два, Вадим віддав неточну передачу в центр. За кілька хвилин дуже небезпечно відповіло «Динамо». Після удару по воротах з лівого флангу, Марк Медведєв відбив м’яч перед собою, але добре, що оборонці підстрахували свого голкіпера й завадили Владиславу Алєксєєву добити м’яч у ворота.

На 41-й хвилині небезпечно з лінії штрафного майданчика пробив Сергій Булеца – Марк Медведєв знову був на висоті. За дві хвилини ще один його удар, цього разу з кута воротарського, був куди небезпечнішим, і після рикошету м’яч викотився на кутовий. Подача від прапорця була схожа на прямий удар по воротах, але наш гравець на ближній стійці головою відбив м’яч. Свою подачу з кутового виконали й підопічні Руслана Бідненка, але Владислав Кучерук вийшов з воріт і перехопив навісну передачу. Тож, на перерву суперники відправились за нульової нічиєї.

На початку другої половини матчу конструктивну атаку біля воріт динамівців пробувала створити «Зірка», але неточні передачі наших гравців перервали цю атаку. У відповідь Іван Калюжний небезпечно пробивав у дев’ятку зі штрафного – Марк Медведєв у ефектному стрибку витягнув м’яч. Проте, після подачі з кутового й невеликої «пожежі» у нашому штрафному майданчику, Іван Калюжний з близької відстані «розстріляв» ворота «Зірки» – 1:0. Після цього «Динамо» провело ще кілька атак, які завершувались неточними ударами по воротам. Гості ж намагались нагнітати зі стандартів: зі штрафних та кутових, але після подач м’яч адресата не знаходив.

У середині тайму небезпечним виглядало перехоплення м’яча Павлом Замуренком на чужій половині поля, але Павло пішов у обіграш і втратив м’яч. У відповідь столичні футболісти створили мабуть найнебезпечніший момент у матчі. Після швидко розіграного стандарту, Назарій Русин вибіг на побачення з Марком Медведєвим і з близької відстані не влучив в отвір воріт. На 77-й хвилині Назарій Русин утратив ще один убійний момент. З лівого краю штрафного майданчику він перекинув м’яч над нашим воротарем, але вже на лінії порожніх воріт голкіпера підстрахував партнер.

За сім хвилин до кінця матчу затяжну атаку провели підопічні Руслана Бідненка. У результаті Олександр Дністрянський пробив з лінії штрафного майданчику, але його постріл був заблокований. Гості бажали відігратися, й у кінці матчу багато часу проводили на чужій половині поля, але гостроти створити так і не змогли. Отож, фінальний свисток арбітра зафіксував мінімальну перемогу київського «Динамо». Але це була поразка, за яку точно не соромно. Кропивницька «Зірка» досить гідно виглядала на фоні лідера турнірної таблиці чемпіонату України U-19.

«Динамо» U-19 (Київ) – «Зірка» U-19 (Київ) – 1:0 (0:0).

28 жовтня 2016 року (п’ятниця). Початок о 12:00. Київ. Стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського. Оцінка поля: 4. 100 глядачів. + 10 С. Чемпіонат України U-19, 1 коло, 13 тур.

Арбітр: Сальніков Павло (Херсон).

Асистенти арбітра: Скобля Віталій (Київ), Сміляк Дмитро (Київ).

Четвертий арбітр: Арановський Віктор (Київ).

Спостерігач арбітражу: Кравченко Віктор (Львів).

«Динамо» U-19: 12. Кучерук Владислав, 17. Кошелєв Руслан, 7. Калюжний Іван, 16. Миколенко Віталій, 4. Дубінчак Владислав (к/к), 13. Петрусенко Олександр, 9. Алексєєв Владислав (10. Куліш Максим, 63), 21. Булеца Сергій, 6. Наумець Владислав, 8. Янаков Деніс (18. Козиренко Юрій, 87), 14. Русин Назарій (25. Верхоланцев Євгеній, 79). Запасні: 1. Малиш Артем, 3. Глоба Артур, 15. Русин Едгард, 2. Бабан Дмитро. Старший тренер: Мороз Юрій.

«Зірка» U-19: 43. Медведєв Марк, 72. Пашко Павло-Максим (39. Мачелюк Артем, 53), 46. Сидоренко Данило, 58. Смиченко Данило, 51. Куцев Євген, 65. Бут Олег (70. Клочан Владислав, 77), 49. Хруленко Олександр (к/к), 97. Дністрянський Олександр, 45. Замуренко Павло, 94. Негря Кирило (90. Прадунець Вадим, 27; 59. Касімов Дмитро, 51), 69. Сурженко Максим (35. Довженко Максим, 45). Запасні: 88. Сидоренко Ярослав, 84. Пономаренко Євген. Старший тренер: Бідненко Руслан.

Гол: 1:0, Калюжний Іван (51).

Попередження: Дубінчак Владислав (65).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар