Аматорська збірна Кіровоградщини з футболу вийшла до фінального раунду Кубка Регіонів УЄФА

Учора, 9 жовтня, збірна Кіровоградської області провела останній матч у групі 1 Кубка Регіонів УЄФА, що завершився на Мальті, і гарантувала собі вихід до фінального раунду змагань.

Про це повідомляє прес-служба ФК “Інгулець”, на базі аматорського клубу якого сформована збірна нашої області.

Збірна нашої області протистояла у звітному матчі господарям – «Гоцо». Перед описом перипетій даного матчу зупинимося в кількох реченнях на представленні суперника.

Мальта розташована на кількох островах, найбільшими з яких є Мальта та Гоцо (другий за розмірами після Мальти). Острів Гоцо розташований за 6 кілометрів на північний захід від острова Мальта. Довжина острова становить 14 км, максимальна ширина — 7,25 км, довжина берегової лінії — 42,65 км. Проживає трохи більше 30 тисяч осіб. На цьому острові проводилися змагання у групі 1 Кубка Регіонів УЄФА. Зазначимо, що існує збірна Гоцо з футболу, за яку грають гравці, що виступають в Чемпіонаті Гоцо (у поточному чемпіонаті беруть участь 8 клубів, а це на один більше ніж в минулі роки). Його організатором є Футбольна асоціація Гозо. Збірна Гоцо не є афілійованим членом ФІФА або УЄФА, тому команда не бере участі в чемпіонатах світу чи Європи. Замість цього збірна перебуває в NF-Board, що організовує матчі невизнаних футбольних збірних. Перший матч збірна провела 3 червня 1997 року проти збірної Мальти, яку несподівано обіграла з рахунком 4-3. В подальшому збірна проводила товариські матчі. 2009 року збірна взяла участь в турнірі VIVA World Cup 2009 — чемпіонаті для невизнаних збірних, на якому зайняла останнє шосте місце. Наступного року збірна стала господарем VIVA World Cup 2010, проте знову не змогла конкурувати з іншими збірними, здобувши п’яте місце.


Початок матчу проти «Гоцо» був за українцями. Удари Корчинського та Сінчікова заблокували захисники суперник. А перша змістовна атака мальтійців завершилася забитим м’ячем Ендрю Моззі. І це перший м’яч мальтійців на цьогорічному домашньому турнірі. Пропустивши м’яч, збірна Кіровоградської області постаралася по швидше відігратися. 10 хвилин господарі вели в рахунку, поки Олександр Боженко не вразив їх ворота. Зрівнявши рахунок, українці ще збільшили тиск воротам суперника. Артем Сінчіков і Олександр Петрук не влучили у ворота. Удар Максима Корчинського «потягнув» голкіпер мальтійців Фарнклін Велла. Через двічі хвилини Франклін ще раз врятував свою команду після удару Сінчікова, якому асистував Андрій Сорокін. Перша половина зустрічі, у якій господарі по воротах нашої команди.

Другий тайм теж потужно розпочали українці. Голкіпер мальтійців парирував удар Петрука, захисники заблокували удар Корчинського, а Боженко не влучив у створ воріт. На 62-ій хвилині матчу українці вийшли вперед: капітан команди Андрій Сорокін подав зі штрафного, а Владислав Горщинський переправив «круглого» у сітку воріт – 2:1. А вже через хвилину господарі відповіли хорошою атакою – після удару Каміллері м’яч поцілив у каркас воріт.


На 80-ій хвилині матчу господарі залишилися в меншості: червону картку отримав автор єдиного м’яча мальтійців Ендрю Міцці. Цього разу каркас воріт прийшов на допомогу мальтійців: це сталося після удару Олександра Боженко зі штрафного. Через три хвилини голкіпер «Гоцо» Франклін Велла в черговий раз врятував свою команду – пробивав по воротах Максим Чаус. На 89-ій хвилині матчу голкіпер господарів у власному штрафному майданчику порушив правила проти Боженка і було призначено пенальті. Капітан команди Андрій Сорокін реалізував одинадцятиметровий удар, встановивши остаточний рахунок зустрічі 3:1.


У іншому матчі третього туру цієї групи «Іль-де-Франс» зустрічався з Шотландією – перемогу з рахунком 4:0 святкували французи.
Збірна Кіровоградської області у групі 1 продемонструвала стовідсотковий результат, вигравши всі три матчі. Як переможець групи українці вийшли до фінального раунду змагань, який пройде у червні наступного року. Остаточний склад учасників фінального раунду визначиться до початку листопада 2016 року. До кінця року стане відоме місце проведення фінального раунду Кубка Регіонів УЄФА.

«Гоцо» (Мальта) – Збірна Кіровоградської області – 1:3 (1:1) (Моззі, 10 – Боженко, 20; Горщинський, 62; Сорокін, 90 (пен))
Збірна Кіровоградської області: Крикнін, Куруп (Ковтуненко, 71), Сінчіков (Глущенко, 46), Согутовський, Горщинський, Корчинський (Миколаюк, 53), Сорокін, Височан, Петрук, Боженко, Чаус
Попередження: Тейлор, 30; Каміллері, 74; Велла, 90.
Вилучення: Міцці, 80.

Проміжний раунд. Група «1». Турнірна таблиця:

Команда І В Н П М О
1.  Збірна Кіровоградської області (Україна) 3 3 0 0 8-2 9
2.  «Іль-де-Франс» (Франція) 3 1 1 1 5-2 4
3.  Аматорська збірна Шотландії 3 1 0 2 5-7 3
4.  «Гоцо» (Мальта) 3 0 1 2 1-8 1
Поширити:

Залишити коментар:

коментар