Збірна України з кропивничанами Пятовим та Коноплянкою не втримала перемогу у матчі з Туреччиною

фото ffu.org.ua

Національна збірна команда України зіграла вчора, 6 жовтня, внічию із командою Туреччини з рахунком 2:2 у матчі кваліфікаційного раунду чемпіонату світу 2018 року у Коньї.

У основному складі національної збірної вийшли двоє уродженців Кропивницького – Андрій Пятов та Євген Коноплянка.

Андрій Шевченко майже не здивував зі складом. Місце у нападі прогнозовано зайняв Кравець, адже Артем має ігровий час та вже забиває голи за іспанську «Гранаду». У півзахист були відправлені виправдовувати довіру тренера талановиті Коваленко та Зінченко. Євген Хачеріді хоч і вирушив з командою до Туреччини, але, схоже, ще не повністю відновився від своєї травми. Тож захищати ворота Пятова у центральній зоні випала доля парі його одноклубників з «Шахтаря» – Кучеру та Ордецю.

Фатіх Терім обрав на матч з Україною збалансовану 4-4-2 із Чалханоглу у якості дирижера лінії півзахисту. У напад же тренер дещо сміливо відрядив двох не найдосвідченіших, але дуже амбіційних форвардів, які ще вчора були майбутньою, а вже зараз отримали шанс стати теперішньою силою збірної Туреччини – Тосуна та Унала.

Традиційно зелені трибуни стадіону «Конья Бююкшехир», де виступає клуб елітного дивізіону турецького чемпіонату «Коньяспор», у цей вечір перефарбувалися у червоні кольори. 41 тисяча вболівальників, які повністю заповнили футбольну арену , аби подивитися у грі на власних улюбленців, розмахуючи національними прапорами Туреччини, вже зі стартового свистка погнали уперед команду Фатіха Теріма.

Але стартова активність турків була недовгою, українці досить швидко захопили контроль над м’ячем, продемонструвавши усім нові тактичні перебудови у національній команді від тренерського штабу Андрія Шевченка. Високий пресинг та серйозна налаштованість на гру ледь не принесла результат вже на 6-й хвилині, коли Зінченко обікрав у центрі поля Туфана. Контрвипад 3 у 3 завершився тим, що захисники заблокували спробу удару від Ярмоленка, а добивання від Зінченка було надто слабким для взяття воріт.

Українці продовжили шукати шляхи до воріт Бабаджана, і воротар ще двічі був змушений демонструвати реакцію після двох спроб дальніх ударів Коноплянки. Але фірмовий ігровий прийом Євгена був тільки розігрівом для українських вболівальників, які вже незабаром побачили два голи від Ярмоленка та Кравця. Спочатку Артем заробив пенальті, а Ярмоленко його реалізував. А за три хвилини вже Андрій віддав борг своєму одноклубнику, який востаннє відзначався за національну команду ще у матчі відбору ЧЄ-2016 зі збірною Білорусі. Ярмоленко відгукнувся на блискучу діагональ від Степаненка з власної половини поля, скинув м’яч під удару Кравцю – і той не залишив шансів голкіперу.

Міг Артем і взагалі поховати інтригу у матчі на 41-й хвилині, але форвард не скористався відмінною навісною передачею Зінченка, пробивши з 7-ми метрів вище воріт. А ось турки свого домоглися: незважаючи на те, що біля воріт Пятова серйозних загроз не було у перші 45 хвилин, у компенсований арбітром час вдало до стандарту підключився Туфан, який результативно замкнув ближню стійку.

Ще одну забійну нагоду мав Кравець вже після перерви. Все почалося з рейду Соболя лівим флангом і комбінації-стінки з Коноплянкою, а закінчилося ударом Кравця у голкіпера, після чого м’яч влучив у поперечину.

Щоправда, каркас воріт одного разу допоміг і нашій команді – це Тосун потужним ударом струсонув стійку українських воріт. На 67-й хвилині Мор вийшов на ударну позицію і пробив у ближній кут, але Пятов встиг скластися і перевести м’яч на кутовий.

Напруга наростала ближче до кінцівки поєдинку разом із процентом перебування турецьких футболістів на нашій половині поля. Бомба вибухнула на 80-й хвилині, коли арбітр несподівано угледів порушення правил з боку нашого футболіста у власному штрафному. Чалханоглу, який врятував команду від поразки у Хорватії минулого туру, зробив те ж саме і цього разу – Пятов не вгадав напрямок польоту м’яча.

 

Фінальний свисток арбітра застав в атаках саме команду Фатіха Теріма, яка відчула, що їй до снаги навіть спробувати вирвати перемогу у цьому протистоянні. Але, як підсумок, результативна нічия – 2:2.

ЧС-2018. Кваліфікація. Група «I»

Туреччина – Україна – 2:2

Голи: Туфан (45+1), Чалханоглу (81) – Ярмоленко (24), Кравець (27)

Попередження: Еркін, Чалханоглу, Мор – Ордець, Степаненко, Соболь, Зозуля

Туреччина: Бабаджан – Озбайракли, Топрак, Балта (Айхан, 46), Еркін, Мор, Туфан (Шен, 77), Топал, Чалханоглу, Унал (Джигерджи, 46), Тосун

Україна: Пятов – Бутко, Кучер, Ордець, Соболь, Степаненко, Ярмоленко, Зінченко (Сидорчук, 46), Коваленко, Коноплянка (Петряк, 81), Кравець (Зозуля, 73)

фото і матеріали ffu.org.ua
Поширити:

Залишити коментар:

коментар