Нападник кропивниницької “Зірки” Артем Сітало: Головне – брати очки в матчах зі своїми прямими конкурентами

Артем Сітало у матчі проти "Карпат"

Про поєдинок із київським «Динамо», про майбутній матч із «Ворсклою», нову для себе позицію та адаптацію у Прем’єр-лізі в інтерв’ю клубній прес-службі розповів нападник «Зірки» Артем Сітало.

–  Артеме, наскільки важко було протистояти київському «Динамо»?

–  Проти таких команд, як «Динамо», «Шахтар» завжди важко грати. Це команди топ-рівня. Але ми старалися, віддали всі сили. Звичайно, результат удалим не назвеш, хоча, відверто кажучи, рахунок міг бути ще більшим. Але нічого страшного. Рухаємося далі, працюємо. Будемо грати виключно на перемогу в матчі з «Ворсклою», адже нам необхідно здобути три очки.

– Наприкінці матчу з «Динамо» особисто в тебе було два моменти. Чому не вдалося їх реалізувати?

– Та як сказати, чому не вдалося реалізувати. Партнери кажуть, що зробив усе правильно. У першому моменті, коли обіграв Євгена Макаренка, можна було віддавати передачу Ігорю Загальському. Та якщо чесно, я його просто не бачив. Був налаштований на ворота, на удар. Пробив, думав, що влучу, але вийшло так, що м’яч пролетів повз стійку. Але нічого, будемо працювати, адже такі моменти потрібно вирішувати на свою користь.

–  Ти згоден із тим, що для «Зірки» головне перемагати своїх прямих конкурентів?

–  Звичайно, головне – це брати очки в матчах зі своїми прямими конкурентами. Але якщо є можливість зачепитися за позитивний результат у матчах проти грандів, чому б цього не робити.

–  У поєдинку з киянами ти діяв на невластивій тобі позиції правого півзахисника. Як можеш оцінити свої дії?

–  Тренерський штаб вирішив спробувати мене на цій позиції. Гру ми ще не встигли розібрати, тому конкретних зауважень на свою адресу я ще не чув. Але думаю, що непогано зіграв. Можливо, не все вдавалося. Востаннє грав на цій позиції ще юнаком, а у професійних турнірах це вперше. Моє завдання – приносити користь команді на будь-якій позиції. Тренери вирішили так, значить я повинен був відіграти на правому фланзі півзахисту.

–  Підходить до завершення перше коло чемпіонату України. Як особисто ти, і команда, освоїлись уже у Прем’єр-лізі?

– Звісно, ще в деяких моментах не вистачає досвіду, можливо, у завершальній фазі атак. Бувають білі смуги, а бувають і чорні. Головне – працювати, тренуватися та викладатися на повну.

– У зв’язку з іграми національних збірних, у чемпіонаті виникає пауза. Як команда планує заповнити її?

– Зараз у нас запланований такий собі міні-збір із двохразовими тренуваннями. Можливо, проведемо спаринг. А після того обіцяли дати два дні вихідних. Потім переходимо на тижневий цикл підготовки до гри із «Ворсклою».

–  До речі, у «Ворскли» зараз неприємна серія – три поразки поспіль. Ця пауза піде їм на користь, й від того протистояти полтавчанам буде важче?

–  Ви знаєте, не мені судити про це. У «Ворскли», загалом, дуже хороша команда, хороші футболісти, так само як і в нас. Вони працюватимуть на повну, ми працюватимемо на повну. І їм, і нам потрібно заробляти три очки. Але для нас вони важливіші, адже ми граємо вдома й потрібно реабілітуватися перед своїми вболівальниками за поразку від «Динамо».

–  До речі, 16 жовтня, коли відбудеться матч проти «Ворскли», «Зірка» святкуватиме своє 105-річчя.

–  Тим паче, День народження клубу. Вболівальникам, президенту потрібно зробити якнайкращий подарунок, яким може бути лише перемога над полтавчанами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар