Сьогодні “Зірка” у 1/16 Кубку України зіграє з “Полтавою”: представляємо суперника

фото зі сторінки "ФК "ЗІРКА" Кіровоград / Кропивницький | FCZK" у соцмережі

Сьогодні, 21 вересня, у 1/16 фіналу Кубку України кропивницька «Зірка» на виїзді протистоятиме першоліговому ФК «Полтава». Матч розпочнеться о 16:00.

Прес-служба “Зірки” традиційно представляє майбутнього суперника.

ФК «Полтава»

Рік заснування: 2007.

Президент: Леонід Соболєв.

В. о. головного тренера: Анатолій Безсмертний.

Веб-сайт: fc-poltava.at.ua

E-mail: poltava@ pfl.com.ua.

Футбольний клуб «Полтава» був створений рішенням сесії Полтавської міської ради 25 червня 2007 року. Команда створена під патронатом мера міста Андрія Матковського, який став почесним президентом клубу, і Леоніда Соболєва, який став головним спонсором і президентом клубу. Свої виступи на професійному рівні колектив розпочав 2007 року, коли дебютував у групі «Б» другої ліги. І якщо дебютного сезону полтавські футболісти зайняли лише 11-те місце, то наступного – команда посіла друге, поступившись… на той час кіровоградській «Зірці» лише за кількістю перемог. Наступні два сезони команда теж була в трійці призерів. Але от підвищитися в класі колектив не зміг, хоч в обох сезонах проводив матчі плей-офф. І лише в сезоні 2011/12 років наші сьогоднішні суперники зайняли перше місце в групі «Б» і здобули путівку до першої ліги. Хоча золотий матч за звання абсолютного чемпіона другої ліги ФК «Полтава» програв сумській команді.

У дебютному сезоні в першій лізі команда зайняла 13-те місце, не дивлячись на те, що команда довго була у верхній частині турнірної таблиці. А в наступному сезоні сталося навпаки: колектив тривалий час перебував внизу, а наприкінці сезону показав відмінний результат, здобувши в підсумку четверту сходинку. І сталося це під керівництвом Іллі Близнюка, який за рік до цього очолював «Зірку».

Позаминулого сезону сталася чергова зміна тренера: замість Близнюка прийшов Олег Федорчук, який, щоправда, теж пропрацював недовго, і керувати командою було довірено знову Анатолію Безсмертному. І позаминулий, і минулий чемпіонати колектив завершив на десятій сходинці.

У цьому сезоні «Полтава» після десяти зіграних турів має в активі 13 очок і посідає одинадцяту позицію в турнірній таблиці. Вихідними команда здобула вольову перемогу над чернівецькою «Буковиною» з рахунком 2:1. Голами у складі полтавчан відзначилися Максим Зеленевич та Максим Дегтярьов. Загалом, у цьому сезоні наші суперники перемогли у чотирьох матчах (з «Буковиною», «Черкаським Дніпром», «Арсеналом-Київ» та «Інгульцем»), у п’яти поєдинках колектив зазнав поразок (проти «Геліоса», «Нафтовика-Укрнафти», МФК «Миколаїв», «Іллічівця» та ПФК «Суми»), ще один матч завершився нічиєю 1:1 (з «Оболонню-Бровар»).

 

ВЗАЄМОВІДНОСИНИ

В історії протистоянь кропивницької та полтавської команди зафіксовано 10 офіційних матчів. В другій лізі тоді ще кіровоградці обидва рази поступилися з однаковим рахунком 1:2. Не зуміли футболісти «Зірки» перемогти й в сезоні 2012/13 років, коли була зафіксована нічия 1:1 та перемога ФК «Полтава» 1:0. А ось в сезоні 2013/14 наші земляки до нічиєї в першому колі додали перемогу в другому. Завдяки влучним ударам Олексія Чичикова та Андрія Мостового «Зірка» перемогла в Головківці 2:0.

У позаминулому чемпіонаті команди двічі розійшлися миром – 1:1 в Кіровограді і 0:0 в Полтаві. У минулому сезоні «Зірка» на виїзді поступилася полтавчанам (0:1), а вдома – перемогла з рахунком 2:0.

Таким чином, баланс матчів виглядає зараз так: 10 ігор, 2 перемоги «Зірки», 4 нічиї та 4 перемоги ФК «Полтава». Різниця м’ячів – 8-8=0.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар