Кропивничанка Ольга Свідерська виборола бронзу Паралімпіади-2016

Ольга Свідерська

Спортсменка з Кропивницького Ольга Свідерська виборола бронзову нагороду у фінальному запливі на 100 метрів вільним стилем (клас S3) на Паралімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро.

Про це повідомляє сайт Міністерства молоді та спорту.

Крім того, плавчиня встановила рекорд Європи на дистанції 100 метрів вільним стилем (клас S3).

“Лише 15 сотих доль секунди не вистачило до срібної медалі у плаванні на дистанції 100 м вільним стилем…Восьма медаль України у виконанні Ольги Свідерської (1 хв34с 86″) – бронзова!…А також – рекорд Європи!”, – йдется у повідомленні на сторінці National Sports Committee for the Disabled of Ukraine, Paralympic Committee.

Ольга Свідерська – українська плавчиня з Кропивницького, майстер спорту України міжнародного класу. Дворазова срібна призерка Літніх Паралімпійських ігор 2012 року.

Займається у відділенні інваспорту в секції плавання Кіровоградської ДЮСШ № 1 з 2006 року під керівництвом старшого тренера відділення, тренера вищої категорії Кузніцової Олени Анатоліївни. ДО 2006 року займалася плаванням у реабілітаційній ДЮСШ «Інваспорт».

2009 року закінчила навчання з відзнакою у Кіровоградському кооперативному коледжі, спеціальность «Облік та аудит».

Ольга Свідерська на чемпіонаті Європи серед спортсменів-інвалідів із ураженням опорно-рухового апарату 2011 р. у Берліні виборола 5 золотих та 1 срібну медалі, встановивши чотири рекорди — три світових і один європейський. Наша спортсменка тріумфувала у класі нозології S3 на дистанціях: 50 м вільним стилем (встановила світовий рекорд); 100 м вільним стилем (встановила рекорд Європи); 200 м вільним стилем; у складі української команди в естафеті 4 по 50 м вільним стилем; у складі української команди в естафеті 4 по 50 м комбінованим плаванням (встановили світовий рекорд).

Срібну нагороду чемпіонату Європи Ольга Свідерська здобула на дистанції 50 м на спині.

Плавчиню з Кропивницького разом із двома іншими українськими спортсменами визнано найкращими атлетами чемпіонату Європи з плавання 2011 року — мультимедалістами, які здобули найбільшу кількість нагород. Окрім Ольги Свідерської (5 золотих та 1 срібна нагорода) ними стали Євген Богодайко (8 золотих та 2 срібні нагороди) та Дмитро Виноградець (6 золотих та 1 срібна медаль).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар