Команда Олександрівського району стала переможцем “Олімпіади Кіровоградщини”

3 вересня  на кропивницькому стадіоні «Зірка» відбувся фінальний етап обласних комплексних змагань серед дітей і юнацтва “Олімпіада Кіровоградщини”. У змаганнях взяли участь 468 спортсменів, які увійшли до складу 21 команди.

Змагання “Олімпіада Кіровоградщини” вперше проводило управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації.

Змагання проводилися на  виконання обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки та з метою популяризації фізичної культури, спрямованої на зміцнення здоров’я, розвиток фізичних, морально-вольових та інтелектуальних здібностей людини, широкого залучення  школярів та членів їх родин до занять фізичною культурою,  масовим спортом.

На переможців у загальнокомандному заліку, а також у конкурсі  «Мамо, тато, я – спортивна сім’я» за участю  13 родин,  чекали нагороди:  комплекти медалей, футбольні м’ячі, дипломи, спортивні футболки.

В урочистому відкритті  змагань брали участь  перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко та депутат  обласної ради Павло Фесюк, які звернулися до юних спортсменів  з напутніми словами побажань бути першими.

Ще до виходу на старти команди охоче фотографувалися  і раділи новим знайомствам та участю у  змаганнях “Олімпіада Кіровоградщини”, прислухалися до слушних порад  тренерів перед виходом на бігову доріжку та спортивні майданчики.

 А потім розпочалися  шестигодинні  видовищні спортивні поєдинки з   міні-футболу, стрітболу, дартсу, стрибках у довжину з місця та на  скакалці,  човникового бігу.

Серед  глядачів можна було помітити найменшу  уболівальницю-  кропивничанку Дашу , яка прийшла на стадіон разом зі своєю мамою Альоною.

Суддею  змагань з міні-футболу за участю команд, зокрема, Устинівського та Онуфріівського районів, був  заслужений тренер України з футболу Олексій Кацман

Окремо слід відзначити  спортивний азарт учасників конкурсу  «Мамо, тато, я – спортивна сім’я» за участю  13 сімей у складі трьох осіб. Вони брали участь в легкоатлетичній естафеті веденні м’яча руками на відстані 20м. і назад,перекочуванні обруча по землі на відстані 20 метрів і назад,  стрибках через скакалку. У цьому конкурсі непереможною стала родина Євгена та Тетяни Максимових з Петрівського  району.

Якнайкраще виступила на змаганнях дружна команда Олександрівського району, яка залишила позаду себе в турнірній таблиці не менш сильні команди Компаніівського та Долинського району,  які посіли відповідно друге та третє місця.

Всі переможці не лише здобули право стояти на п’єдесталі, а й отримали почесні нагороди  від організаторів проведення обласних комплексних змагань серед дітей і юнацтва «Олімпіада Кіровоградщини”.

Зміст, положення за посиланням.

Протоколи по видам спортам за посиланням.

Фото Анатолій Саржевський, прес центр управління освіти, науки,  молоді та спорту облдержадміністрації
Поширити:

Залишити коментар:

коментар