Коноплянка і Пятов не допомогли збірній України переграти вікінгів з Ісландії

Фото Є. Кравса

Збірна України з футболу у рамках відбіркового турніру на Чемпіонат світу-2018 при порожніх трибунах НСК “Олімпійський” у Києві не змогла переграти Ісландію (1:1), пише Футбол 24. За національну збірну вес матч відіграли двоє уродженців Кропивницького – Андрій П’ятов та Євген Коноплянка.

Початок матчу шокував нашу збірну: ісландці забили швидкий гол після провалу оборони. Бутко провалився у намаганні створити штучний офсайд, і пас Б’ярнасона вивів Фіннбогасона віч-на-віч з Пятовим. Якщо перший удар голкіпер відбив, то з добиванням вже впоратись не зміг. Адже м’яч знову відскочив до Фіннбогасона після рикошету від голови новоспеченого капітана збірної Кучера, та ісландець з гострого кута зміг вразити наші порожні ворота. Команда Андрія Шевченка намагалася грати першим номером та постійно контролювати круглого, однак часто ризикувала пропускати різкі контратаки від суперника. Непогано справлялися “нові” флангові захисники національної команди. “Гірник” Бутко на правому крилі часто допомагав атаці, а абсолютний дебютант Соболь на лівому фланзі виглядав впевнено.

До середини першого тайму Україна змогла відійти від стартового шоку та почала організовувати свої атаки. Спочатку до прострілу Ярмоленка не дотягнувся Коноплянка. А вже у наступному епізоді класною подачею Зінченка не зміг скористатися Кучер. Міг вразити ворота Ракицький, але його потужний постріл з метрів 35-ти воротар відбив. Але через кілька хвилин Ярослав повторив спробу. Тепер вже першим на добиванні опинився наш гравець. Це Ярмоленко у оточенні трьох суперників зміг обробити м’яч та пробив у дальній кут.

По перерві гра заспокоїлась. Українці ще більше почали контролювати круглого та намагалися організовувати позиційні наступи на ворота “вікінгів”. Ісландці ж знову старалися знайти свій шанс на контратаках, однак постійні високі подачі у наш карний майданчик Ракицький та Кучер “читали”. З-поміж моментів у “жовто-синіх” варто відзначити дальні постріли Коваленка та Коноплянки. Обидва удари зміг парирувати воротар суперників.

Вирішальний момент зустрічі стався на 80-ій хвилині, коли комбінація на правому фланзі атаки закінчилась збиттям Бутка у чужому штрафному майданчику. Як результат, пенальті на нашу користь. Одинадцятиметровий не зміг реалізувати Євген Коноплянка, який влучив у стійку.

ЧС-2018, кваліфікація. 1 тур

Україна – Ісландія – 1:1 (1:1)

Голи: Ярмоленко, 41 – Фіннбогасон, 5

Нереалізований пенальті: Коноплянка, 83 (У)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар