Юні футболісти кропивницької «Зірки» гідно протистояли фавориту

фото прес-служби ФК "Зірка"

У матчі п’ятого туру чемпіонату України U-19 дев’ятнадцятирічні футболісти кропивницької «Зірки» на виїзді протистояли дуже сильному супернику – минулорічному учаснику Юнацької ліги УЄФА, фіналісту позаминулого розіграшу європейського турніру, одноліткам з донецького «Шахтаря».

Розпочався матч одразу з атаки на наші ворота через правий фланг і подачі до штрафного майданчика від Олексія Кащука – Андрій Кулаков головою замкнув навіс, але пробив над воротами. За три хвилини після подачі з протилежного флангу з вигідної позиції по м’ячу не влучив той-таки Андрій Кулаков.

Донеччани більше володіли ігровою та територіальною перевагою, «Зірка» ж грала на контратаках. Після однієї з таких на тринадцятій хвилині м’яч залетів у сітку воріт «Шахтаря» U-19 після удару Павла Замуренка з кута штрафного майданчика, та арбітр вирішив, що м’яч дорогою зачепив когось з партнерів, зафіксував офсайд і скасував взяття воріт. А за п’ять хвилин «гірникам» удалося забити. Знову флангова подача, й цього разу Андрій Кулаков головою б’є чітко – 1:0. Подвоїти перевагу практично одразу міг Максим Андрущенко. Він здалеку закручував м’яч у дальній кут, але пробив досить-таки неточно.

У середині першого тайму гра продовжувалась за тим же сценарієм – територіальна перевага господарів поля, щоправда, без моментів і намагання зловити суперника в контратаці від кропивничан. Так, після пресингу на лівому фланзі від Євгена Куцева Юхим Конопля втратив м’яч, та розвинути бодай якусь небезпечну атаку підопічним Віталія Демченка не вдалося. На 31-й хвилині «Шахтар» U-19 подвоїв перевагу. Знову Андрій Кулаков забив м’яч у тому ж стилі, що і вперше в цьому матчі – влучний удар головою після подачі з лівого флангу. Ще одна небезпека біля наших воріт виникла після чи то подачі, чи то удару від Олексія Кащука зі штрафного – м’яч в останній момент вискочив перед голкіпером Ярославом Сидоренком, та він зумів перевести його на кутовий. На 39-й хвилині зняти всі питання про переможця ще в першій сорокап’ятихвилинці міг Мурад Хачаєв. Він замкнів простріл низом з лівого флангу в район одинадцятиметрової позначки, але не влучив у площину воріт. А в компенсований до першого тайму час мало не відзначився красивим голом Олексій Кащук, котрий закручував м’яч у дальній кут з лівої ноги після зміщення з правого флангу, та пробив повз ворота. Тож, на перерву команди відправилися за переваги донецького «Шахтаря» з рахунком 2:0.

Початок другої половини матчу мало чим відрізнявся від першого тайму. Підопічні Сергія Попова володіли ініціативою, а кропивничани намагалися зіграти на контратаках. За п’ять хвилин після свистка арбітра з перерви здалеку несильно пробив Кирило Сооболевський – у руки Ярославу Сидоренку. У відповідь підопічні Віталія Демченка провели атаку правим флангом, перевели м’яч на протилежний, але звідти послідувала дуже неточна подача.

На 58-й хвилині наша команда створила досить непоганий момент завдяки зусиллям Павла Замуренка. Зі свого лівого флангу він змістився мало не на протилежний і, не входячи до штрафного майданчика, пробив низом, та м’яч пролетів повз ворота. Трохи пізніше Максим Довженко отримав нагоду вийти на побачення з голкіпером суперників Артемом Поспєловим, але його постріл заблокував захисник. У контратаці, що «Шахтар» провів у відповідь, Кирило Соболевський прострілив до штрафного майданчика – Ярослав Сидоренко перехопив пас.

У середині другого тайму забити третій гол у матчі міг Владислав Кузьменко. Через центр він увірвався до штрафного майданчика, низом вистрілив у ближній кут, та не влучив у нього. На це кропивничани відповіли двома навісними передачами до штрафного майданчика зі стандартів, але ніякої загрози вони не несли. Небезпечним був удар Кирила Дришлюка здалеку. Він цілив у дев’ятку воріт, але м’яч пролетів трохи вище поперечини.

У заключні десять хвилин донеччани ледь не забили курйозний м’яч. Ярослав Сидоренко після пасу назад від партнера вибив м’яч, але влучив у спину Владиславу Кузьменко, від якої м’яч міг залетіти у порожні ворота. На щастя, він полетів неточно. Ще один шанс відзначитися втретє «гірники» втратили на 88-й хвилині Після прориву лівим флангом та прострілу до штрафного майданчику над воротами вистрілив Орест Ткачук. Забити гол престижу кропивничани могли вже у компенсований час. Після перспективної контратаки три в два, як слід розпорядитися м’ячем не зумів Дмитро Касімов, хоч мав нагоду гостро прострілити до штрафного майданчику.

Відтак, поразка нашої команди з рахунком 0:2. Але на фоні такого сильного суперника, як донецький «Шахтар», гості виглядали дуже гідно.

«Шахтар» U-19 (Донецьк) – «Зірка» U-19 (Кропивницький) – 2:0 (2:0).

5 вересня 2016 року (понеділок). Початок о 16:00. Щасливе. Стадіон «Княжа Арена». Оцінка поля: . + С. глядачів. Чемпіонат України U-19, 1 коло, 5 тур.

Арбітр: Лапко Степан (Львів).

Асистенти арбітра: Скобля Віталій (Київ), Сміляк Дмитро (Київ).

Четвертий арбітр: Осауленко Дмитро (Київ).

Спостерігач арбітражу: Кревський Олександр (Київ).

«Шахтар» U-19: 1. Поспєлов Артем, 2. Конопля Юхим, 3. Бондар Валерій, 4. Мате Юрій, 5. Корнієнко Віктор, 6. Соболевський Кирило (17. Проданов Євген, 62), 7. Кащук Олексій, 8. Путря Ілля (к/к), 9. Кулаков Андрій (18. Ткачук Орест, 68), 10. Хачаєв Мурад (15. Кузьменко Владислав, 56), 11. Андрущенко Максим. Запасні: 12. Кучеренко Євгеній, 13. Чаговець Євгеній, 14. Запорощенко Андрій, 16. Павліш Дмитрій. Старший тренер: Попов Сергій.

«Зірка» U-19: 88. Сидоренко Ярослав, 46. Сидоренко Данило, 58. Смиченко Данило (39. Мачелюк Артем, 46), 51. Куцев Євген (к/к), 36. Болобан Олексій, 65. Бут Олег, 68. Дришлюк Кирило, 70. Клочан Владислав (38. Сєдов Євген, 82), 45. Замуренко Павло (59. Касімов Дмитро, 71), 49. Хруленко Олександр (94. Негря Кирило, 78), 35. Довженко Максим (69. Сурженко Максим, 66). Запасні: 96. Ковальчук Артем, 84. Чернієнко Максим. Тренер: Демченко Віталій.

Голи: 1:0, Кулаков Андрій (18); 2:0, Кулаков Андрій (31).

Попередження: Болобан Олексій (37), Довженко Максим (45), Корнієнко Віктор (70), Матс Юрій (72), Мачелюк Артем (78).

за матеріалами прес-служби ФК “Зірка”
Поширити:

Залишити коментар:

коментар