Екс-наставник кропивницької “Зірки” очолив першоліговий “Інгулець”

Колишній наставник кропивницької “Зірки” Сергій Лавриненко, який вивів клуб до Прем’єр-ліги, очолив “Інгулець” з Петрового.

Про це повідомляє прес-служба ФК “Інгулець”.

Нагадаємо, досить несподівано, після 4 матчів у Прем’єр-лізі, Сергія Лавриненка, який вивів “Зірку” до вищого дивізіону українського футболу замінили молодим аргентинським наставником Даріо Друді.

ФК “Інгулець” минулого сезону зайняв першу сходинку у другій футболній лізі, і пробився до першої ліги.

Допомагати тренувати “Інгулець” Сергію Лавриненку буде Дмитро Колодін, який був помічником попереднього наставника команди з Петрового, і Валерій Шаповалов, який допомагав Сергію Дмитровичу тренувати “Зірку”.

Сергій Дмитрович Лавриненко народився 17 лютого 1975 року у Орджонікідзе. У футбол почав грати в ДЮСШ міста Орджонікідзе. Перші тренери — Валерій Кулицький і Геннадій Сєвєров. У лютому 1993 року тренер Микола Федоренко, будучи сам родом з Орджонікідзе, запросив Лавриненка та Євгена Римшина з ДЮСШ свою команду — кіровоградську «Зірку-НІБАС». У квітні того ж року Сергій дебютував у другій лізі, а вже в листопаді, разом з Федоренком, відправився у «Сіріус» (Жовті Води). Відігравши в цій команді три матчі, Лавриненко знову повернувся в «Зірку», яку очолив Олександр Іщенко. Під керівництвом цього тренера кіровоградська команда за два сезони прорвалася з Другої ліги у Вищу і потім міцно закріпилася в ній. Дебют Лавриненко у вищому дивізіоні відбувся 25 липня 1995 року в грі проти столичного ЦСКА. Всього ж у «вишці» за кіровоградців Сергій зіграв понад 100 матчів. Із 2000 по 2003 роки виступав у вищій лізі в складі запорізького «Металурга». Коли команду очолював Мирон Маркевич, Лавриненко регулярно виходив у стартовому складі. Після відставки Мирона Богдановича Сергій більше грав у дублі та в оренді за «Миколаїв». У 2004 році повернувся в «Зірку», де у 29 років завершив ігрову кар’єру через травми.
Тренерська кар’єра. У 2005 році закінчив факультет фізичного виховання Кіровоградського педагогічного університету ім. В. Винниченко, а у 2010 році — і магістратуру в цьому ж навчальному закладі. Після закінчення ігрової кар’єри Сергій Дмитрович вирішив зайнятися приватним підприємництвом, але незабаром зрозумів, що це не його. Трохи погравши на аматорському рівні за знам’янський «Локомотив», він із 1 вересня 2009 року розпочав працювати тренером у кіровоградській футбольній школі «Спартак-2002», де тренував юнаків 1998 року народження. З 1 липня 2010 року працював тренером, а потім і завучем школи «Зірка-Спартак». У 2011 році очолив кіровоградську ДЮСШ № 2, паралельно працюючи в Академії ФК «Зірка». З 18 жовтня 2014 року працював тренером кіровоградської «Зірки», а 12 листопада 2014 року призначений виконувачем обов’язків головного тренера «Зірки». У жовтні 2015 року отримав тренерський диплом УЄФА категорії «А» й 1 листопада став головним тренером клубу. Під керівництвом Лавриненко у 2016 році кіровоградська команда стала чемпіоном Першої ліги і здобула право виступати у Прем’єр-лізі України, а Лавриненко ввійшов в історію команди як людина, яка виводила «Зірку» у Вищу лігу (Прем’єр-лігу) і як футболіст, і як головний тренер.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар