Дзюдоїст-олімпієць від Кіровоградщини Кеджау Ньябалі: «Потрібно було послухати тренера»

фото vk.com/olympicua

Як вже повідомляла Перша електронна газета, учора, 10 серпня, завершив свої виступи на Олімпійських іграх в Ріо наш дзюдоїст Кеджау Ньябалі у ваговій категорії до 90 кг. Спортсмен представляв Кіровоградську область у олімпійській збірній України.

Тренер Ньябалі Віталій Дуброва, і сам спортсмен прокоментували його поразку на сторінці НОК України / Олімпійська команда у соцмережі.

«Коли пропустив перший кидок, був спокійний. Розумів, що можна відігратися. А от коли мені нарешті вдалося виграти захват, потрібно було послухати тренера. Віталій Вікторович порадив виштовхнути суперника, щоб той заробив «шидо». Я ж вирішив невиправдано ризикнути і виконати кидок. Дуже хотілося це зробити і швидше закінчити поєдинок. Думка тренера для мене авторитетна, але коли ти на татамі, то емоції часто переповнюють і ти їм піддаєшся.

Я добре почувався, добре підготувався. Звісно, жеребкування було нелегке, адже я виходив на сутичку, не розім’явшись, і боротися потрібно було відразу з чемпіоном світу. У Гонсалеса ж уже був бій позаду. Але програвати у першій сутичці ніколи не хочеться, до того ж на Олімпійських іграх. Особливо, коли відчуваєш і знаєш, що міг виграти, що за мене стільки людей уболіває.

Тут, у Ріо, падали дуже багато сильних спортсменів, і моя вага не виняток. Я б хотів з ними боротися далі. Але вийшло так, що ми програли, а далі йдуть багато з тих, у кого я до цього неодноразово вигравав. Але, повторюся, що я сам винен в цій поразці, оскільки при атаці не прорахував всі ризики. Нічого! Зробимо висновки, зчепивши зуби будемо рухатися далі. Сьогодні я отримав гарний урок», – розповів дзюдоїст.

Віталій Дуброва відзначив, що суперник у Ньябалі був дуже непростий.

«Суперник Кеджау попався непростий – чемпіон світу, срібний призер Олімпійських ігор у Лондоні. Такі майстри не вибачають, навіть, найменших помилок.

Не можна говорити про примхи долі, оскільки на Олімпіаді просто немає слабких суперників. Якщо вже потрапив сюди, потрібно виходити, боротися і перемагати. Потрібно бути максимально зібраним і не припускатись жодних помилок. Але ми не опускаємо руки. В найближчі дні в бій підуть наші головні ударні сили і ми дивимося у майбутнє зі стриманим оптимізмом», – розповів Віталій Дуброва.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар