Сьогодні “Зірка” зустрінеться з “Олімпіком”: представляємо суперника

Сьогодні, 7 серпня, кропивницька «Зірка» в себе на полі зустрінеться з донецьким «Олімпіком». Нагадаємо, що для наших футболістів цей матч стане «виїзним» в чемпіонаті, у зв’язку з переносом гри до Кропивницького.

 Прес-служба «Зірки» представляє наших суперників.

Рік заснування:2001.

Президент: Владислав Гельзін.

Головний тренер:Роман Санжар.

Веб-сайт:olimpik.com.ua.

E-mail: fcolimpik@rambler.ru.

Адреса:м. Донецьк, вул. І. Ткаченка, 189а.

Тел./Факс:+380623855405/+380623855406.

Благодійний фонд «Олімпік» та однойменний футбольний клуб були створені в Донецьку в серпні 2001 року. Одразу ж керівництво клубу розпочало будівництво спортивного комплексу на місці пустиря в одному з найстаріших районів Донецьку – Боссе.

Уже в 2003 році команда 17-18-річних юнаків «Олімпіка» стала чемпіоном Донецької області серед колективів фізичної культури. Наступного ж сезону юнаки 1988 року народження потрапили до фінальної частини чемпіонату України. У серпні 2004-го, коли клубу виповнилося три роки, був введений в експлуатацію спортивний комплекс «Олімпік».

У сезоні 2004/2005 років команда вперше заявилася до змагань серед професійних колективів. «Олімпік» дебютував у другій лізі групі «В». У першому матчі проти сєверодонецької «Молнії» донеччани поступилися з рахунком 1:4. До речі, гол у складі «Олімпіка» в цій зустрічі на свій рахунок записав нинішній головний тренер команди Роман Санжар. У дебютному сезоні в другій лізі команда посіла 11-е місце.

На сьомому році виступів у другій лізі (сезон 2010/2011 років), «Олімпік», обігравши в 21-му турі другої ліги групи «Б» з рахунком 4:2 кременчуцький «Кремінь», дострокову здобув путівку до першої ліги. А вже через три роки команда виборола золоті медалі в першій лізі й отримала право в наступному сезоні грати в Прем’єр-лізі. По ходу переможного чемпіонату донеччани провели безпрограшну 20-ти матчеву серію, яка почалася 3 серпня 2013 року, а завершилася 13 квітня 2014 року.

У дебютному сезоні в еліті українського футболу «Олімпік» був змушений перебратися до Києва, адже на Донбасі розпочалися бойові дії. Свої домашні матчі наші сьогоднішні суперники проводять на УТК ім. Баннікова. Команда одразу ж стала головним відкриттям чемпіонату, адже після першої половини сезону перебувала в зоні єврокубків. Щоправда, у весняній частині чемпіонату результати донеччан дещо погіршилися, тож свій перший сезон в Прем’єр-лізі підопічні Романа Санжара завершили на восьмому місці. У Кубку України «Олімпік» дістався стадії 1/2 фіналу, де за сумою двох зустрічей поступився майбутньому володарю трофею – київському «Динамо» (нічия 0:0 вдома та поразка 1:4 на виїзді). Минулий сезон був менш успішним для команди. Яскраві перемоги чергувалися з необов’язковими поразками, тож у підсумку команда фінішувала на дев’ятій сходинці.

До нинішнього сезону «олімпійці» готувалися в Києві. По ходу навчально-тренувального збору команда провела вісім контрольних матчів: у двох – перемогла, у трьох – поступилася, ще три поєдинки завершилися внічию. Різниця м’ячів – 8-7=+1.

Стартові два тури Ліги Парі-Матч підопічні Романа Санжара провели по-різному. Якщо в першому турі без шансів поступилися луганській «Зорі», то в другому – поступаючись в Луцьку місцевій «Волині» по ходу матчу – 0:2, зуміли звести матч унічию. Причому рятівний м’яч Кирило Петров забив уже на 90+6-й хвилині. Перед звітним туром «Зірка» й «Олімпік» мають абсолютно рівні показники – один набраний пункт і різниця забитих та пропущених м’ячів 2-5=-3. Команди ділять сьому та восьму сходинку турнірної таблиці.

ВЗАЄМОВІДНОСИНИ

«Олімпік» та «Зірка» провели між собою 9 поєдинків, один з яких в Кубку України та 8 – в чемпіонаті. Перевага на боці кропивницьких футболістів, які здобули 5 перемог, один матч звели унічию та в трьох поступилися, різниця м’ячів теж на їх користь – 14-12=+2. Таку перевагу за забитими м’ячами «Зірці» забезпечила перша гра між сьогоднішніми суперниками, в якій 4 серпня 2008 року в Донецьку в матчі на Кубок України «Зірка» перемогла 4:0.

ЦІКАВІ ФАКТИ

Перший матч в своїй історії сьогодні «Зірка» проводить «вдома як на виїзді». Два роки тому кропивницькі футболісти проводили свою домашню гру в Олександрії.

3 з 5 перемог «Зірка» над «Олімпіком» здобула в Донецьку.

50-й матч на посаді головного тренера «Зірки» сьогодні проводить Сергій Лавриненко (враховуючи 3 гри на Кубок України та гру з тернопільською «Нивою», яка не відбулася).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар