14-річний кіровоградець виборов бронзу на чемпіонаті світу з більярду

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Андрій Тихий - у центрі фото. Світлина зі сторінки Андрія у соцмережі

Учора, 11 липня, в Ростові, визначилися учасники фінальних матчів в групах юнаків і дівчат. Бронзу на чемпіонаті світу з більярду виборов 14-річний кіровоградець Андрій Тихий.

Як повідомляє сайт Ліги любителів більярду України, 14-річний Андрій Тихий, вразив суддів уже в перший день, коли обіграв Єгора Куренева і Артема Балова. Потім чемпіон України серед гравців до 18 років провів чудовий матч з Абрамовим і переміг з рахунком 5: 3.  Федерація більярдного спорту України пише, що у півфіналі Андрій у контровій партії обіграв Анестіс Кочаліді. А в полуфіналі з рахунком 2: 5 поступився Єгору Куреневу.

“До більярдного клубу у вісім років привів батько, — розповідає. — Спочатку я постійно говорив: “Навіщо це мені? Краще піду з хлопцями грати у футбол”. Батько обіцяв, що в такому індивідуальному виді спорту можна досягти великих висот. І запропонував побитися об заклад. Сказав: “Навіть після шести місяців тренувань ти не зможеш мене перемогти. Якщо програю, куплю тобі мобілку”. Півроку тренувався наполегливо і таки переміг батька. Він програв з рахунком 0:4. Тепер без більярда не уявляю життя”, – розповів Андрій в одному з інтерв’ю Gazeta.ua

Нагадаємо, наприкінці 2014-го виборов “бронзу” чемпіонату України з більярду серед дорослих. 16 квітня став лауреатом Всеукраїнської премії “Диво-дитина” у номінації “Найспортивніший”. Андрій належить до п’ятірки найсильніших гравців Кіровоградської ­області.


Відео з ютуб-каналу РРОО ФРБ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар