Молодь “Олександрії” переграла однолітків із “Зірки”

У п’ятницю, 1 липня, новостворена команда «Зірка» U-21 провела свій перший товариський матч. Молодіжний склад нашої команди готується до чемпіонату України U-21. Першим суперником кіровоградців стала молодіжка «Олександрії», а матч пройшов на стадіоні в селі Головківка.

З перших хвилин ініціативою заволоділи господарі. Відзначитись супернику у першій же атаці завадив Олександр Маткобожик, який у вдалому підкаті заблокував удар опонента. У відповідь хорошу нагоду відзначитися втратив Андрій Чубко, який не зумів точно замкнути гострий простріл з правого флангу від Дмитра Барбанова. Згодом, нападник не зумів відірватися від захисників, коли отримав проникну передачу від партнерів, а міг вибігати на побачення з голкіпером «Олександрії» U-19.

На десятій хвилині олександрійці нанесли перший удар в отвір наших воріт – воротар «Зірки» Максим Сідельник зреагував на постріл головою. Пізніше, Владислав Стаднік перекусив чергову атаку на наші ворота. Та от безсилою виявилася кіровоградська оборона в моменті на 16-й хвилині. Тоді, олександрійці верховою передачею вивели сам на сам з голкіпером Максимом Сідельником свого нападника, який покотив м’яч між ніг нашому стражу воріт – 1:0.

Одразу ж зрівнювати рахунок міг Андрій Чубко, але воротар господарів відбив його удар головою після подачі з правого флангу. Та під завісу тайму гострота виникла й біля протилежних воріт, та гравець «Олександрії» з вигідної позиції не влучив у дальній кут.

Перший момент по перерві виник аж на 60-й хвилині. Сергій Кутулупенко, що вийшов на заміну ще в першому таймі, ударом головою дуже неточно замкнув подачу з лівого флангу. А от хто дійсно мав засмучувати господарів, це Олексій Збунь. Півзахисник «Зірки» змістився з лівого флангу у центр і зряче пробив у дальній кут – на жаль, не спав у воротах голкіпер «Олександрії», тож перевів м’яч на кутовий.

Після цього моменту господарі побігли в атаку. Спочатку, вони неточно пробили здалеку по нашим воротам, та на 74-й хвилині подвоїли свою перевагу. Захисники гостей прогавили гравця на дальній стійці, який без проблем відправив м’яч у сітку воріт – 2:0. На 79-й хвилині м’яч після удару Павла Замуренка зі штрафного удару «поцілував» поперечину та відлетів у поле, де його ніхто не зумів добити за призначенням.

Наприкінці матчу ніякої гостроти більше не виникало. Слід лише відзначити вилучення у складі «Олександрії», та особливого впливу на гру воно не мало. Тож, поразка «Зірки» U-21 з рахунком 0:2.

Геннадій Махно – тренер «Зірки» U-21:

– Зіграли поєдинок проти команди, що вже рік грає у Прем’єр-лізі серед молодіжних команд. Побачили, до чого нам треба прагнути. Попереду багато роботи, треба багато чого виправляти. Зрозуміло, що ми базуємось виключно на місцевих футболістах, тому, що маємо, то маємо. Звичайно, потрібне підсилення в кожну лінію, але це вже залежатиме від керівництва.

– По сьогоднішньому матчу, які моменти можете відзначити? Що сподобалося, що ні?

– Початок першого тайму ми повністю провалили. Суперники були активніші, швидші, агресивніші. Ми ж трохи побоювалися їх. Але, ми вперше грали на натуральному газоні. Усе для нас нове, але можна з упевненістю сказати, що це був хороший урок для нас, хороше тренування. Навіть за такої, не надто яскравої, гри ми мали моментів. Зокрема, штрафний у другому таймі, хороші флангові подачі були. Але, на жаль, немає в нас поки завершального удару. М’яч літає штрафним майданчиком, а ніхто забити не може. В обороні не досить вдало відіграли захисники. Не було підстраховки, тому й отримали перший гол після пасу за комірець. А при другому взятті воріт, захисники не розібралися у штрафному майданчику і дали зіграти на дальній стійці. Тож, будемо всі ці моменти розбирати на тренуваннях, на теорії. Робитимемо висновки й рухатимемося далі.

ФК «Олександрія» U-19 – ФК «Зірка» U-21 – 2:0 (1:0).

1 липня 2016 року. Початок о 18:30. Головківка. Стадіон «ГОЛовківський». 50 глядачів. + 28 С. Товариський матч.

«Зірка» U-21: 30. Сідельник Максим (1. Сцепінський Владислав, 46), 9. Барбанов Дмитро (к/к), 4. Маткобожик Олександр (Кущов Андрій, 82), 21. Стаднік Владислав, 19. Куцев Євген (23. Бухарієв Владислав, 82), 2. Аркуша Ярослав (3. Патлатий Захар, 76), 15. Папченко Максим (8. Замуренко Павло, 64), 89. Джабнідзе Давид (18. Кутулупенко Сергій, 29), 7. Збунь Олексій (20. Олійник Олександр, 80), 11. Чубко Андрій (13. Довженко Максим, 71).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар