У Кіровограді Міжнародний Олімпійський день відзначили масовим пробігом

Сьогодні, 23 червня, у Кіровограді, до Міжнародного Олімпійського дня організували масовий забіг містян. Також, перед міськрадою урочисто підняли олімпійський прапор.

В урочистостях на площі перед міською радою взяли участь міські та обласні чиновники, голова відділення Національного Олімпійського Комітету України в Кіровоградській області  Олександр Кузьмін, юні вихованці спортивних шкіл Кіровограда, спортсмени та містяни, які сповідують здоровий спосіб життя.

Всіх учасників забігу привітав міський голова Андрій Райкович та заступник голови ОДА Сергій Коваленко. Очільник НОК Кіровоградщини Олександр Кузьмін зачитав вітальний лист від президента НОК України Сергія Бубки.

Під час урочистостей, з нагоди Олімпійського дня та ювілею 75-річчя, подякою від міської ради та виконкому нагородили тренера-викладача вищої категорії з шахів ДЮСШ № 1 Георгія Дубівку. Також подякою нагородили дворазового срібного призера Чемпіонату Європи з гирьового спорту серед юніорів, вихованця  ДЮСШ № 1  Геннадія Тимофеєва.

Після цього, перед міською радою урочисто підняли олімпійський прапор. Право підняти стяг надали заслуженому майстру спорту України з велоспорту, срібному призеру Олімпійських ігор у Сіднеї Олександру Симоненку, майстру спорту міжнародного класу зі спортивної гімнастики Валентині Голенковій, чемпіону України зі стрибків у висоту Дмитру Яковенку, чемпіону України 2016 р. з боротьби дзюдо Вадиму Велкову.

Перед забігом, під керівництвом гімнастки Валентини Голенкової, провели музичну руханку, яка завершила урочистості на площі перед міськрадою. Звідти учасники забігу рушили вул. Великою Перспективною, Шевченка та Кавалерійською до Ковалівського парку, де і фінішували.

Вихованець однієї зі спортшкіл Кіровограда Олексій розповів, що подолати цю дистанцію йому було не важко.

«Я вже втретє беру участь у подібному забігу. Вважаю, що такі акції потрібно влаштовувати частіше, адже це весело і приносить користь здоров’ю», – розповів Олексій.

Не вперше брали участь у такому забігу і юні гімнастки зі СДЮСШОР «Надія».

«Такі заходи пропагують здоровий спосіб життя, тому їх варто проводити частіше», – розповіли дівчата.

Довідка:

Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення в січні 1948 року під час 42 сесії МОК в Санкт-Мориці щорічно святкувати Міжнародний Олімпійський день 23 червня. Ця дата була обрана для того, щоб увічнити дату створення МОК 23 червня 1894 року, опісля того, як ентузіаст відродження олімпійського руху барон П’єр де Кубертен в Парижі оголосив свою історичну доповідь перед міжнародним атлетичним конгресом. Після того, як конгрес ухвалив рішення щодо проведення в 1896 році в Греціїпершої Олімпіади, Кубертен очолив створений тоді ж МОК.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар