У Кіровограді страйкболісти штурмували готель

У суботу, 11 червня, у приміщенні готелю “Турист” відбулося тренування зі страйкболу «Штурм», організоване  ЦОТП «Цитадель» та клубом екстремального спорту і відпочинку “EKVITAS”.

На 3 вечірні  години (гра проходила з 20.30 до 24.00)  кіровоградці мали змогу приміряти на себе образи спецпризначенців або ж терористів.

Усього в тренуванні брали участь 22 особи: 4 запрошених представники  спільно від “Еквітас” та “Цитаделі”, 5 осіб зі штатної команди ЦОТП “Цитадель”, 8 осіб від команди “Тіні” та “Альянс”, 5 осіб від команди “Вархедс”. Додатково були запрошені фотографи, гості та друзі, які спостерігали за грою і приймали активну участь у бойових діях на полігоні.

За словами Олега Ковальчука, одного з організаторів тренування, гра мала на меті набуття навичок бою у закритих приміщеннях в умовах відсутності світла, впливу стресових факторів (страх, дезорієнтація, вплив шуму та тиші).

За сюжетом гри, група з 8 осіб намагалася заволодіти грошима банку «Столичний», але своєчасно спрацювала сигналізація, на яку натиснув співробітник банку. Була викликана група ДСО та ОВС, які заблокували нападників на одному з поверхів банку. Встановити кількість нападників неможливо через знаходження відеосерверу у приміщенні банку та відсутності доступу до нього ззовні. Кількість бандитів встановлювалась за свідченнями свідків та потерпілих, які мали змогу покинути приміщення установи під час захоплення.

Загрожуючи зброєю та вибухівкою, оточені бандити взяли під контроль поверх житлової багатоповерхівки у центрі міста, у якій знаходився філіал банку, ліквідували охорону, ізолювали заручників, відключили, з метою ускладнення штурму, світло на поверсі. Зателефонувавши до чергової частини ОВС попередили про вимоги, а саме – надати за 1 годину транспорт та забезпечити їм шляхи відступу та втечі.

Значна заселеність будівлі та неможливість евакуювати цивільних у зазначені строки змусило керівництво МВС здійснити проникнення та штурм оперативно. Викликаний підрозділ спецпризначення отримав плани поверху та будівлі. Командир спецназу вимушений приймати рішення оперативно, плануючи операцію на місці. Керівництво МВС дає дозвіл на знищення бандитів в зв’язку зі зменшенням ризику при даних діях, порівняно з операцією захопленням. Завдання – звільнити та заручників ліквідувати злочинців.

“Я займаюсь страйкболом вже 7-й рік і можу сказати, що нинішнє тренування було вдало організованим. З нашої команди “ТІНІ”, яка входить до альянсу “Зірка”, у грі задіяні 8 чоловік. Хороший та цікавий полігон, який дуже вдало підходить під тематику із звільненням заручників і роботою в закритому приміщенні. До речі, саме ця тематика є найскладнішою для моделювання і тому найцікавішою”, – поділився враженнями з кореспондентом Першої електронної газети один з учасників гри Андрій Бояшенко.

Як розповів кореспонденту Першої електронної газети Олег Ковальчук, готуючись в ускладнених умовах бійці набувають більш стійких навичок та вчаться виконувати свої завдання більш результативно:

“Тренуючись на полігоні ми вчимося, адже кожен хоче бути спеціалістом своєї справи. Додатково ми навчаємо цивільних, які мають на меті працювати у силових відомствах, пов’язати своє життя з збройними силами чи поліцією”, – додав Олег Ковальчук.

Катерина Білоконь, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар