14-річні футболісти “Зірки” поступились ровесникам з “Динамо”

У першому стиковому матчі за вихід у фінальний турнір вищої ліги ДЮФЛ України, чотирнадцятирічні вихованці Академії кіровоградської «Зірки» вдома поступились своїм ровесникам з київського «Динамо».

Зазначимо, що підопічні Дмитра Кононченка єдині з-поміж всіх команд нашої Академії, що брали участь в ДЮФЛ, пробились до стикових матчів.

Вихованці столичного «Динамо» розпочали матч дуже жваво. Уже з перших хвилин у них активно запрацювали фланги. На старті поєдинку гості двічі виконували подачі до штрафного майданчика «Зірки», але захисники і воротар виносили м’яч. Та от на восьмій хвилині господарі нічого не змогли вдіяти з подачею Владислава Ваната від кутового прапорця. Сергій Швед, вистрибнувши вище за усіх, вколотив м’яч у сітку воріт – 0:1. За п’ять хвилин уже Владислав Ванат отримав чудову розрізну передачу, відірвався від захисників «Зірки», вийшов сам на сам з Вадимом Перогом, та спокійно проштовхнув м’яч повз нашого голкіпера – 0:2.

Надалі кияни продовжували грати через фланги. Захисник кіровоградців Єгор Попов врятував свою команду після чергового прострілу у штрафний майданчик, а пізніше вже Вадим Перог кінчиками пальців перевів у поперечину удар Владислава Ваната. Та за дві хвилини до свистка на перерву голкіпер господарів Вадим Перог помилився на виході, й Денис Кузик виконуючи подачу з лівого флангу попросту перекинув нашого стража воріт – 0:3.

Другий тайм розпочався так само, як закінчився перший – «Динамо» забило четвертий гол у ворота «Зірки». Дубль оформив Владислав Ванат, котрий опинився без опіки в чужому штрафному майданчику, і пробив точно в ціль. Далі, вихованцям нашої Академії дещо вдалося вирівняти гру. Принаймні, вони змогли відвести її від власного штрафного майданчика, проте реальних нагод, аби самим забити, так і не створили. Можна пригадати лише два удари Богдана Гори, перший з яких після рикошету від захисника відбив воротар, а другий був вище поперечини. А от Вадим Перог ще двічі врятував свою команду від пропущених м’ячів. Спочатку він упорався з ударом Анатолія Козленка, а згодом – Костянтина Вівчаренка.

Тож, «Зірка» U-14 поступилася своїм одноліткам з київського «Динамо» з рахунком 0:4. Попереду, в наших хлопців ще матч-відповідь у столиці України, але, шансів пройти суперників, у підопічних Дмитра Кононченка небагато. Проте, юні кіровоградські футболісти отримали неоціненний досвід гри проти сильного опонента.

«Зірка» (Кіровоград) U-14 – «Динамо» (Київ) U-14 – 0:4

Голи: Сергій Швед, Владислав Ванат (2), Денис Кузик.

за матеріалами прес-служби ФК “Зірка”
Поширити:

Залишити коментар:

коментар