Перший спортсмен з Кіровоградщини гарантував собі участь у Олімпіаді-2016

Киянин Кеджау Ньябалі, який також представляє і Кіровоградську область, успішно подолав надважкий дворічний рейтинговий відбір дзюдоїстів для участі в Олімпійських іграх 2016 у Ріо-де-Жанейро.

Це стало відомо після завершення у Гвадалахарі (Мексика) турніру серії “Masters”. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний тренер збірної України з дзюдо Віталій Дуброва.

“Одразу троє моїх підопічних кваліфікувалися на Олімпіаду-2016 у Ріо-де-Жанейро – Георгій Зантарая (66 кг), Кеджау Ньябалі (90 кг) і Яків Хаммо (+ 100 кг). Хочу подякувати всім, хто підтримував і вірив у нас протягом олімпійського циклу. Цей локальний успіх був би неможливим без допомоги спаринг-партнерів, які кожного дня проливали піт на татамі разом із майбутніми олімпійцями, без кропіткої та часом непомітної роботи моїх колег – брата Сергія, Віктора Кощавцева, Сергія Нечмоні, Євгена Подолякіна, Дмитра Сокола і багатьох інших. Ми зуміли досягнути поставлених цілей незважаючи на відверту некомпетентність нинішнього керівництва Міністерства молоді та спорту, яке своїми бестолковими кадровими рішеннями менш ніж за рік до Олімпіади поставило під загрозу відбір і якісну підготовку до головного старту чотириріччя. Ми опинилися сильніше бездарності та заангажованості чинуш від спорту і в черговий раз не пустими словами, а справами довели свій професіоналізм”, – написав він.

За час, що лишився до Ігор у Бразилії, у наших олімпійців заплановано ще три навчально-тренувальних збори – в Бакуріані (Грузія), Кастельдефельсі (Іспанія) та Гдині (Польща). Ньябалі та Хаммо вже не братимуть участі у змаганнях до Олімпійських ігор, а на Зантарая очікує ще контрольний старт – 4 червня на Континентальному Кубку в Мадриді (Іспанія).

Всього в активі збірної України з дзюдо олімпійські ліцензії у семи вагових категоріях з 14. На татамі у Ріо-де-Жанейро також вийдуть Артем Блошенко (100 кг), Марина Черняк (48 кг), Вікторія Туркс (78 кг) та Світлана Яремка (+ 78 кг).

Дзюдо-Центр Кіровоград
Поширити:

Залишити коментар:

коментар